Til program

 

Nr.4. Forårstur til Sydslesvig, 5 dage.

Søndag d. 23. til torsdag d. 27. april 2017

Afgang fra Sjælør Station søndag den 23. april. kl. 07.30. Mødetid senest kl. 07.15
Forventet hjemkomst på Sjælør den 27. ca. kl. 18.

Vi tager med Klingenberg Rejser til vores gamle landsdel syd for grænsen. Vi skal bo på Hotel Wikingerhof i Kropp (en mindre by mellem Slesvig og Rendsborg).
På udturen bliver der ophold i Flensborg, med lidt til både shopping og frokost (for egen regning). I Kropp får vi en lille bustur i byen inden indkvartering.
Mandagens tur går først til Eider-dæmningen, med tid til at se bygningsværket. Herefter til Friedrichstadt ”Det lille Amsterdam”, her får vi en kanalrundfart og afslutter med frokost. Dernæst køres til Husum, i får tid på egen hånd til at opleve den maritime stemning i den unikke havn samt mærke havets åndedræt med flod og ebbe.
Tirsdag er planlagt tur til Rendsborg, vi skal bl.a. se en historisk paradeplads fra Christian 3. tid og en svævefærge over Kielerkanalen. Derfra fortsætter vi til Kiel, hvor vi skal på gåtur rundt i byen med guide.
Den sidste dag går til Slesvig by, med formiddagen (og frokost) på egen hånd. Eftermiddagen byder på mulighed for at se Dannevirke eller Gottorp Slot, evt. at blive i Slesvig.

På hjemturen holder vi i Christiansfeld, byen er kommet på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal have et gensyn med Den Gamle Grænsekro, her holder vi frokost.

I prisen indgår: 4 overnatninger, 4x aftensmad, 4x morgenmad og 2x frokost samt bus og rejseleder.
Entréer, drikkevarer og øvrige frokoster er for egen regning.

Der er mulighed for at stige på/af bussen i Roskilde og Ølby.
Sæt kryds på tilmeldingen, hvis du vil benytte en af disse muligheder.
Nederst på denne side er opsamlingsstederne defineret mere nøjagtigt både med tider og kort.

Betalingen trækkes over 3 gange i månederne januar, februar og marts.

De, der vil sove sammen, skal skrive det på tilmeldingen.

På tilmeldingen kan du også tilføje eventuelle venner, der ønskes med, såfremt der bliver plads.
Ekstra gæster må indbetale hele beløbet senest 31.jan.2017. Kontonummeret (alternativt indbetalingskort) fås hos kassereren.

 

Referat:
I samarbejde med Ruben fra Klingenberg Busrejser fik vi en rejse til Sydslesvig i stand.
Chaufføren blev John, som vi har haft fornøjelsen af tidligere samt guiden Hanne. De klarede sammen opgaven meget fint med det, de nu var ansat til. Hanne var enorm flink til at informere os under hele turen. De sørgede også for kaffe og drikkevarer, som vi er vant til på vore lange udflugter.
Vi blev placeret i bussen efter vor tilmeldingsliste og derfor ikke vores sædvanlige kamp om pladserne. Der var dog mulighed for at flytte rundt efterfølgende.
Det samme gjaldt til middagen på hotellet. Seniorgruppen fra Hørsholm ville helst sidde samlet bagest i bussen og fik eget bord i restauranten.

Mener, at alle os fra GiroSenior, fra Personaleforeningen og fra Hørsholmgruppen var glade for hinandens selskab. Derfor kan det sagtens tænkes, at vi samarbejder med dem i fremtiden, så turene bliver gennemført bedst muligt.

Vejret var rigtig aprilsvejr med regn, hagl, frost, sne og lidt sol. Ingen tordenvejr.

Guiden Hanne startede med at sige, at nu havde de jo forberedt turen, så det eneste vi skulle sørge for var godt vejr. Alle havde åbenbart ikke taget det helt alvorligt og glemt deres aftenbøn og der var ingen Mariehøns. Til sidst tog guiden over og havde kontaktet sine forbindelser ovenover alting og skaffet lidt sol.
Det kunne hun jo sagtens sige (smil), når det lige var blevet solskin.
Incl. morgensang, en lille een var stemningen god på hele turen.

Hotellet var helt okay med pæne værelser og nydelige omgivelser. Der var kæmpebrunch hver morgen.
En særlig maskine gav en lille rund smørklat ned på ens tallerken ved tryk på en knap. Det var smart.
Synd at vi ikke kunne være ude i den flotte have med Karper i bassinet bagest i haven. Vore rygere fik mest ud af haven. De trodsede kulden og havde deres egen lille hyggegruppe. Jeg ved da fra ret pålidelig kilde, at askebægeret nåede at blive fyldt, så man måtte spørge, om det ikke kunne blive tømt. Og det blev det så.

Søndag den 23. april:
Bussen startede fra Hørsholm kl. 6.40 mod Sjælør, Roskilde og Ølby som planlagt. Kl. 08.50 kunne vi køre mod Jylland med 1/2 times ophold i Knudshoved (Nyborg). Her fik vi også tid til en lille genstand på foreningens regning med lidt godter til.
Det var tanken, at vi lige skulle en smut i Fleggaard, efter at vi havde passeret grænsen, men hold da op et mylder. Det var jo konfirmationstid, så vi blev hurtig enige om at køre videre mod Flensborg, hvor vi gik rundt for os selv og nogle fik lidt frokost et sted for egen regning.
Herefter videre igennem den lille by Kropp til vort Hotel Wikingerhof. Efter indkvartering mad kl. 18.00. Hver dag med 3 retters menu incl. egnsretter.

Mandag den 24. april:
Efter morgenmaden kørte vi mod Eiderdæmningen. Det blæste ret meget, men en del af os kom da op på det imponerende bygningsværk og fik set det oppefra.
Fortsatte derefter mod Friederichstadt - "Det lille Amsterdam". Det har været tilflyttere fra Holland, der engang har sat sit præg på området med sine mange fine bygninger og kanaler. Vi fik en guidet rundtur med dansktalende bådfører ved navnet Kaj. Fantastisk var han med sine ret morsomme replikker.
Nærmest som en komiker a la Dirch-typen. Efter endt sejltur blev der serveret stegt fisk på restauranten ved anløbsbroen. Hyggeligt sted med mange flotte vægdekorationer. Kaj´s hustru og dennes søster serverede for os. De var alle ansatte i rederiet.
Dagsturen endte i den maritime charmerende by Husum med rundtur på egen hånd.
Middag på hotellet kl. 19.00 og herefter bl.a. hygge i baren, gåtur eller hygge på værelserne, som man nu havde lyst til.


Tirsdag den 25. april:
Først gik turen mod Rendsborg, hvor vi bl.a. skulle se den unikke svævefærge, der krydser Kielerkanalen. Her blev vi jo lidt skuffede, da den var brudt sammen. Senere undersøgelse af een af deltagerne, Leif, viste, at det vil tage lang tid førend den kommer igang. Så må vi jo bare der ned igen.
Sluttede af med rundtur i Kiel på egen hånd.
Aftensmad kl. 19.00 og derefter hygge i baren eller hvad man nu havde lyst til.

Onsdag den 26. april:
Først til Slesvig by. Her rundt på egen hånd eller sammen med guiden ned til havnen, hvor bussen holdt. Nogle blev i Slesvig. Andre valgte at køre med til Gottorp Slot og sat af der. Resten incl. guiden kørte videre til Dannevirke og travede rundt der på og mellem de gamle volde.
På tilbageturen samlede vi de andre op. Kom hjem sidst på eftermiddagen, hvor vi så kunne gøre, hvad vi ville.
Nogle af os hyggede os på en café, hvor vi da endte med at være 9.
Alle mødtes til aftensmad kl. 19.00.
Efter aftensmaden var der mulighed for at blive i samme lokale, hvor man kunne få kaffe med een lille en til på vor regning samtidig med, at der var mulighed for at se/lære, hvordan man uploader/opdaterer billeder på vor hjemmeside og samtidig se billederne fra vore mange ture.

Torsdag den 27. april:
Efter morgenmaden var det tid til at få bagagen ned til bussen, hvor John placerede bagagen efter, hvor vi skulle af, og kl. 9 gik det hjemover med første stop hos Fleggaard, hvor vi fik noget tid til lidt indkøb.
Næste stop var så Christiansfeld, der jo er en del af verdens kulturarv. På rundtur her med guide til en special kirke, nemlig Brødrehusets kirke.
Og selvfølgelig var der mange, der lige besøgte Brødrehusets lille Honning-café, for at købe nogle honningekager med hjem.
Vi afsluttede vor tur med 2 retters menu og kaffe på Den gamle Grænsekro. Lige så godt som tidligere på anden tur. Så gik det hjemover til de forskellige afsætningssteder.

Om Brødrehuset:
Brødrehuset, Lindegade 34, blev opført i 1774 som en markant toetagers bygning med en symmetrisk facade og med en meget enkel udsmykning. Her boede de ugifte brødre i Brødremenigheden. Brødrehuset var også rammen om mange værksteder og småindustrier, bl.a. garveri, snedkeri og bageri. Brødrehuset består af to sammenbyggede bygninger: lille og store Brødrehus. Efter en brand i 1986 blev huset genopført.

Brødrehusets arkitektoniske særkende
Hele bygningskomplekset omfatter en toetagers tilbygning mod vest, samt mindre bagbygninger i en etage mod syd og øst. Alle bygninger er opført i gule flensborgsten med undtagelse af det lange baghus mod syd, der er opført i røde mursten. Sidebygning er blevet brugt til snedkerværksted og bageri. Det lange baghus mod syd til værksteder og mod øst den oprindelige staldbygning. Ligesom Søstre huset har Brødrehuset en gårdrum med fontæne. På grund af de lave bag- og sidehuse mod to af siderne opleves gårdarealet, i tæt tilknytning til bebyggelsens stueetage, meget behagelig at opholde sig i. Gården er belagt med brosten og har i midten beplantning med græsareal og træer. Bagved baghusene mod syd er resterne af den oprindelige have.