20081102Tur til Dresden


Søndag den 2. november 2008, kl. 06.30 til torsdag den 6. november kl. ca. 21.00 på Sjælør Station.


Vi mødes på Sjælør Station og sætter kursen mod færgen, hvor der vil blive serveret morgenmad.
På vejen til Dresden vil der være et kort ophold på en hyggelig kro, hvor der vil være lejlighed til at købe sig et let måltid.
I Dresden skal vi bo på Hotel Ibis med halvpension. Hotellet ligger i Dresdens gamle bydel tæt på alle seværdighederne.

Inkluderet i prisen er 4 x morgenbuffet og 3 x aftensmad på hotellet, morgenbuffet på færgen første dag.
Sejltur på Elben med buffet og drikkevarer
Udflugt til Bantsen
Udflugt til Bastai klipperne
Udflugt til Meissen m. evt. besøg på porcelænsfabrikken.
Ophold ved Mouritzbourg samt byvandring i Dresden.
Det hele foregår med moderne turistbus og rejseleder.
Turen er excl. entreer


Maks. antal: 21 dobbelte værelser og 6 enkeltværelser.
Referat:
48 forventningsfulde personer startede fra Sjælør St. søndag d. 2. nov. kl. 6.30. Igen var det Klingenberg vi kørte med, Michael var vores chauffør og Birgitte var guide.

På vejen mod færgen så vi mange hjorte, der var ude at fouragere på markerne i de tidlige morgentimer.

Morgenkaffen stod klar til os, da vi kom ombord på færgen og efter knap 2 timer kørte vi i land i Rostock og så gik det ned ad motorvejen. Lige før Berlin gjorde vi holdt til frokosten. Herefter gik turen ad motorvejen øst om Berlin og vi kørte ind i Dresden, fuldstændig efter tidsplanen kl. 17 og blev sat af ved vores hotel Ibis Hotel "Bastai" midt i byen.


Mandag d. 3.
Startede med byrundtur om formiddagen i det gamle centrum ”Altstadt”. Birgitte fortalte lidt om seværdighederne omkring os, så vi fik et indtryk af hvor utrolig meget, der er at se. Eftermiddagen var til fri disposition, nogle gik på shopping og nogle blev ”lokket” med Ulla og Bjarne til en tur med sporvognen ud at se et gammelt mejeri, hvor hele butikken er dekoreret med Meissener porcelænskakler på alle vægge og i loftet. Efter at have spist frokost i mejeriets restaurant, hvor nogle prøvede deres oste-specialiteter, steg holdet igen på sporvognen og fortsatte videre ud til en forstad, hvor vi kom over Elben på en af de gamle berømte broer kaldet ”Blaue Wunder”.

Om aftenen skulle vi mødes nedenfor den ”Brühlsche Terrasse”, hvor turbådene lægger til. Nogle af turbådene er 150 år gamle hjuldampere. Hjuldamperne sejler kun om sommeren, så vi kom ombord på en nyere båd til en dejlig aftensejlads på Elben med en lækker 3-retters middag med drikkevarer, vi fik både skålet og sunget.
Da vi atter var blevet sat i land, fandt vi en irsk/engelsk pub på hjemvejen, hvor vi kunne slutte aftenen af med et godt glas øl, Irish Coffee, eller hvad man nu behagede.


Tirsdag d. 4.
Bussen kørte de interesserede til Meissen, hvor vi fik en god rundvisning og demonstration på dansk af hvordan det fine Meissener porcelæn bliver til. Fabrikkens udstilling af deres forskellige porcelæn gennem tiderne (næsten 300 år) var meget fascinerende. Til gengæld var Birgittes beretninger ganske gruopvækkende om, hvordan man behandlede de kemikere og alkymister, der blev sat til at finde formlen på porcelænet, også kaldet ”det hvide guld”.

På tilbagevejen gjorde vi ophold ved Moritzburg, som var August den Stærkes jagtslot. Slottet ligger på en ø, men søen udenom var næsten tørlagt, da man var i gang med et oprensningsarbejde, og den ene fløj var under renovering, så det så ikke lige så idyllisk ud som på billederne.


Onsdag d. 5.
Vi kørte ud langs med Elben til ”Det Saksiske Schweiz”, som er et bjergområde i hjørnet mod Polen og Tjekkiet. Det er sandstensbjerge, hvor klipperne ved Bastai er forvitret til nogle fantastiske stejle formationer, et imponerende syn og et flot landskab. På en af klippetoppene er der fundet rester af en borg fra tidlig middelalder. Vi går henover den kæmpemæssige gamle stenbro "Bastai Brücke", der forbinder nogle klipper. Ved udsigtsplatformen ligger et turistcenter og en stor restaurant, hvor der er arrangeret spisning til os, vi fik nogle lokale saksiske retter.

Efter lidt bjergvandring kørte bussen os til en meget gammel by Bautzen, hvor floden Spree løber igennem. Byen er ca 1000 år gammel og er grundlagt af et vendisk folk kaldet Sorbere. Sorberne lever her endnu og fik lov at beholde deres egenart under russertiden. På alle gadeskilte er teksten både på tysk og på sorbisk. For os at se ligner sorbisk nu mest polsk. Bautzen var en spændende gammel by med et fantastisk fæstningsværk ned mod Spree-floden og med sjovt bemalede tårne, tilmed har byen sit eget skæve tårn.

Der blev slappet af i bussen på vejen tilbage til Dresden, så vi var friske til den afsluttende middag på hotellet.


Torsdag d. 6.
Gik turen atter hjemad. Vi kom til Rostock i god tid, så vi kunne nå at handle lidt i Border-shoppen. Ombord på færgen var middagen klar til os.

Vi ankom til Sjælør trætte efter nogle spændende og intensive dage.


2008  Dresden med udflugter til Meissen og "Det Saksiske Schweitz"

03-11-2008  Byrundtur med guide og aftensejlads på Elben

Flot bord-/menukort på båden. Det var en dejlig middag.

04-11-2008  Tur til Meissen og Moritzburg

05-11-2008  Tur til Bastai klipperne "Det Saksiske Schweitz" og byen Bautzen