20110523Tur til Grevenbroich Tyskland, udflugter til Bruxelles, Køln, Maastricht


Afrejse mandag d. 23. maj 2011 fra Sjælør Station kl. 6.30
Hjemkomst lørdag d. 28. maj 2011 ca. kl. 21.00


5 nætter på Hotel Montanushof i Grevenbroich.
5 x morgenbuffet og 5 x aftensmad.

Program/deltagerliste uddeles i bussen.

Max antal: 48Referat:

Der deltog 44 på turen.

Vi startede fra Sjælør, drog syd på via Rødby. Ved Bispingen, hvor vi skulle have frokost, passerede vi et hus, der var bygget på hovedet, der var åbent men vi havde ikke tid til at se det invendigt.
Vi fik ikke lov til at sløve hen i bussen, Birgitte (guiden) satte et videobånd på, hvorefter vi skulle gøre siddende gymnastik i vores sæde. Det var morsomt, vi grinede, sang med og alle deltog i øvelserne, og det kvikkede sandelig også op.
Efter et par stop og kaffepause på vejen nåede vi frem til vores Hotel Montanushof i Grevenbroich ca. kl. 20.00, hvor aftensmaden var klar.

Tirsdag
Vi tog vi til Køln om formiddagen og så domkirken, som var utrolig stor og smuk. Herefter fik vi lidt tid på egen hånd til at gå rundt i den gamle midtby, se på arkæologiske udgravninger, spise frokost og shoppe lidt "4711".
På hjemvejen var der nogle, der gerne ville se Europas største sammenhængede brunkulslejre, som ligger i udkanten af Grevenbroich, de andre blev kørt tll hotellet.
Der var også tid til at gå rundt og shoppe og hygge i Grevenbroich. Der var mange sjove kunstværker og skulpturer rundt i byen.

Onsdag
kørte vi til Bruxelles, hvor vi så byens vartegn den 100 meter store stålkonstruktion ATOMIUM. Vi havde en guidet tur i det gamle centrum og så bl.a. Grand Place med de smukke gamle bygninger, Galeries St. Hubert med fine lidt gammeldags butikker, det lille berømte springvand Manneken Pis, vi fik også tid til at smage på belgisk øl og chokolade, umm. På tilbagevejen gjorde vi holdt ved EU Parlamentet.

Torsdag
blev vi kørt til Düsseldorf. Vi fik en guidet spadseretur i den ældste bykerne, derefter lidt tid på egen hånd til bl.a. frokost.
En hel del slog sig ned ved caféerne på promenaden langs Rhinen, pludselig kom en voldsom storm op ad Rhinen og blæste parasoller omkuld, og sukkerskåle, askebægre og puder fløj rundt. Efter frokost kørte med bussen vi rundt i den nye industrielle bydel og så på de forskellige seværdigheder, bl.a. TV-tårnet. Vi fik også lidt industrihistorie, den smarte strømlinede sporvogn, der kom til København i 50-erne, blev jo ikke uden grund kaldt "Düsseldorferen".

Fredag
Dagens tur gik til Maastricht. Det blev regnvejr, så der var gang i køb af paraplyer. Vi gik rundt på egen hånd, nogle gik rundt i den gamle by og så på kirker og bygninger, andre gik på marked og i forretninger.
På hjemvejen kørte vi til "Lille Schweiz", hvor grænserne mellem Tyskland, Holland og Belgien mødes. Her havde vi et lille ophold til eftermiddagskaffen og til at tage op i udsigtstårnet og se ud over alle tre lande.

Lørdag
Gik turen hjemad.

Det var en rigtig dejlig tur med mange gode oplevelser.