20110919Danfoss Universe og Dybbøl Banke Historiecenter


Mandag d. 19. til onsdag d. 21 september 2011


Afgang fra Sjælør station kl. 7.30 og hjemkomst ca. kl. 19.


Vi har 2 overnatninger i Sønderborg på Comwell Hotel med halvpension.
Med i prisen er udflugt til Danfoss Universe og udflugt til Dybbøl med det nye "1864" museum samt en frokost på Kværs Kro og frokost på Christiansfeld gamle grænsekro.
Max antal: 48Referat:
Mandag d. 19 september stod 37 deltagere og ventede på bussen, som desværre ikke kom. Efter at have rykket, fik Klingenberg arrangeret en bus, som kunne køre os til Sønderjylland. Fejlen var desværre sket hos os, da vi havde bestilt turen som den 21.-22.
Jeg fik besked på at kontakte Comwell hotel for at høre, om de havde værelser til os, det havde de ikke, der var booket til os d. 21 og 22.
De havde kun plads til os, hvis vi ville bo i dobbeltværelser, heldigvis var alle fleksible, så det lykkedes at få plads til alle.
Vi spiste frokost på Kværs Kro lidt forsinket og kørte derefter til Sønderborg og blev indlogeret på Comwell.


Tirsdag besøgte vi Danfoss Universe, der var mange spændende ting at se på og prøve. Den blå kube, hvor der blandt andet er en 28 meter høj islandsk gejser, lavaudbrud og lyn m.m. Cumulus er en 1.000 kvadratmeter stor og spektakulær bygning, der huser skiftende udstillinger.
Mads Clausens Museum fortæller historien bag industrieventyret Danfoss og om Danfoss-grundlæggeren Mads Clausen. Udstillingen skildrer familien Clausen, virksomhedens spæde start og nuværende stade. Der var en film om Mads Clausen og vi oplevede de gamle stuer og Danfoss-grundlæggerens første kontor.


Onsdag tog vi til Dybbøl Banke Historiecenter. Det var meget spændende at se og høre om krigen i 1864. Vi hørte om de menneskelige omkostninger ved krigen, breve der blev læst op o.m.a. Så barakleje og skyttegrave m.m., under guidens forklaringer og demonstrationer måtte nogle af deltagerne trække i soldaterudstyret.

Derefter drog vi hjemad med spisning på den gamle grænsekro i Christianfeld. Vi besøgte også en bager, så vi kunne få honningkager fra Christianfeld med hjem.

Igen en rigtig god tur på trods af den vanskelige start.