20120318Et Søndagsarrangement: "Det Ny Teater"


Søndag d. 18-03-2012 kl. 11.00


Til musical med mere på Det Ny Teater
Vi får rundvisning, spisning i Teaterkælderen samt musicalforestillingen "Singin' In The Rain"
(eftermiddagsforestillingen, teaterbilletterne er i priskategori "A")Referat:
Den 18. marts 2012 mødtes 111 personer kl. 11 foran indgangen til Det Ny Teater.

Indenfor i foyeren blev vi budt velkommen af teaterets gruppearrangør Helle samt vores guide Lars. Vi skulle starte med rundvisning på teateret.
Da ikke alle var lige "trappe-atletiske", var der arrangeret formiddagskaffe i teatercafeen i kælderen til dem, ca. 20 tog det tilbud.
Vi andre vandrede troligt op og ned ad trapperne i hælene på guiden, mens vi fik fortalt om teaterets historie, indretning, arkitektur, anekdoter og dagligdag.
Vi kom over scenen og rundt i gallerierne, beså øve- og træningslokaler, skuespillernes garderober og fornemmede den hektiske stemning der var bag senen, når diverse omklædninger og alt skulle klappe på få sekunder. Vi var oppe under loftet i balletsalen, hvor gulvet passer til scenen og så tapestrimlerne, der markerede hvor rekvisitter og aktørerne skulle være. Vi var også ude på den lille balkon, hvorfra der er en fin udsigt over søerne og byen.
Det var en dejlig tydelig tale guiden Lars havde, han formåede at trænge igennem og holde alle knap 100 i lyttende ro.

Rundvisningen sluttede i "sceneriet", som er teaterets gamle snedkerværksted, det er dekoreret med plakater fra gamle forestillinger og balkonen prydes af dukker med dragterne fra de store forestillinger. Nu er lokalet en del af teaterkælderen og bruges til forskellige forestillinger og større arrangementer og her var der dækket op til vores spisning.

Vi fik Osso Buco med tilbehør og citronfromage med maltis.
Desværre var det ikke alle, der var så heldige at få de lækre møre skiver. En hel del fik nogle stykker, der var hårde og tørre.
Teateret har efterfølgende beklaget det.

Kl. 15 var vi alle på vores pladser i salen, vi sad på rækkerne 15-19 og musicalen "Singin' In The Rain" tog sin begyndelse.
Det var facinerende at se, hvordan det hele var bygget op og lykkedes, når vi nu havde stået på scenen og set forholdene. Det var også fantastisk med alt det vand under regnvejret (der var delt paraplyer ud på forreste rækker).
Det var en dejlig forestilling.

Kl. ca. 17.45 var den begivenhedsrige dag på Det Ny Teater slut.