20120829Københavns historie fra søsiden


Onsdag d. 29-08-2012  Kl. 10.00 (sejltid)


Vi mødes ved Canal Tours på Højbro Plads/Gammel Strand kl. 09.45.


Allan Mylius Thomsen fortæller os om København fra søsiden, mens vi sejler rundt i havnen i en overdækket båd (96 af pladserne er overdækket). Foredrag og sejltur varer ca. 2 timer. Tag en forfriskning med til dig selv til sejlturen. Turen slutter i Nyhavn, hvor der er tid til at ose lidt, inden vi går til Hotel Phønix i Bredgade og nyder en god middag (kl.13).
Max antal: 140Referat:
Vi blev i alt 89 deltagere på turen.
Vi mødtes kl. 9.45 ved Canal Tours på Gammel Strand i det dejligste solskinsvejr. Jeg er sikker på, at det var fordi vi havde sikret os en overdækket båd.
Foredragsholderen Allan Mylius kom, mens vi var ved at gå ombord i båden.
I det fine vejr, var der mange, der valgte de åbne pladser. Efter en kort velkomst blev mikrofonen overladt til Allan Mylius og vi lagde fra kaj.

Københavns historie blev fortalt i tilknytning til de bygningsværker vi passerede, det er næsten ikke til at referere, se i stedet billederne fra turen med kommentarer.

Det gik dog igen i Allans beretning, når han fortalte om de nye boligkvarterer, der er kommet rundt omkring havnefronten, at de er golde og mangler lokale pubber/værtshuse til at give dem mødesteder, hygge og sjæl.

Vi kom langt omkring, ikke bare fysisk i havnen, men også både historisk og arkitektonisk. Det var et godt foredrag.

Tilbage ved udgangspunktet, Gl. Strand, hoppede Allan Mylius af. Det skulle vi ikke, men det vidste kaptajnen åbenbart ikke, så han skulle lige overbevises om, at vores aftale lød på afsætning i Nyhavn. Havde han vidst det, sagde han, var vi ikke kommet så langt ud i Sydhavnen, sikke da et held for os! Til gengæld blev klokken så også over 12 inden vi nåede Nyhavn.
Den smule forsinkelse betød ikke noget, i Nyhavn skulle vi jo bare daske igennem, indtil vi skulle spise. Der var fin tid både til at nå toiletbesøg og en forfriskning.

Kl. 13 var vi alle forsamlet på Hotel Phønix til spisning, en to-retters menu og kaffe. Vi var ikke helt tilfredse, maden svarede ikke til det bestilte, og det var ikke lige så godt, som sidst vi var der (nov.2008).
Ved 15-tiden var der almindeligt opbrud og arrangementet officielt til ende.

Det gode vejr var med os hele dagen.
Det var måske derfor, man bagefter kunne finde os i smågrupper her og der i byen, nyde "en lille en" til at gå hjem på.


2012  Havnerundfart

Tema for havnerundfarten: Københavns historie fra søsiden

Sejlkortet passer nogenlunde med vores tur i inderhavnen.
Vi kom dog noget længere omkring, da vi både kom i Frihavnen, Nordhavnen helt ud forbi Unicefs nye bygning og ud til slusen/Sjællandsbroen

samt det nye byggeri i Sydhavnen.