20130626Agersø


Onsdag d. 26-06-2013 Kl. 07.30 fra Sjælør Station

Hjemkomst forventet ca. kl. 19.


Bussen kører til Stigsnæs, hvorfra vi sejler til den idylliske ø Agersø. På Agersø deles vi i 2 hold og har skiftevis bytur og tur rundt i en overdækket traktorbus, begge dele med guide. Undervejs spiser vi på Agersø Kro. På hjemturen holder vi ind ved Maglesø Traktørsted og får eftermiddagskaffen.
Max antal: 48 (og min. 30)Referat:
Det blev noget af et tilløbsstykke. Der kom rigtig mange tilmeldinger og vi ville jo nødig sige nej til så mange. Kroen kunne godt have os, så enden blev, at vi måtte have en bus mere end planlagt, den kunne dog ikke komme med på færgen. Da Birgit og jeg ankom til Sjælør Station kl. 6.47 var Iry i fuld gang med afhakningen og Nygaards busser med chaufførerne John og Lasse var klar til at modtage os. De første var allerede mødt op og alle var kommet til tiden. Vi kunne faktisk køre ret præcist kl. 7.30 mod Stigsnæs Havn, hvor vi ankom lidt over kl. 9.00.
Tænk der var kun eet toilet (på havnen) til 90 mennesker, så der blev lang kø, det var faktisk kun lige, vi fik de sidste med færgen, der sejlede kl. 10.00.
Agersø har 159 fastboende, hvoraf den yngste var 5 mdr. og den ældste 98 år.
På kajen blev vi mødt af 3 lokale guider og vi blev delt op i 3 hold, hvoraf det første kørte rundt med traktorbussen. De to andre hold gik rundt.
Kl. 12.15 endte vi alle på Agersø Kro, hvor vi fik rejecocktail og wienerschnitzel med et glas vin.
Omkring kl. 13.30 kørte et andet hold af sted med traktorbussen. Hold 1 gik byvandring. Kl. 14.30 fik sidste hold mulighed for at opleve traktorbussen.
Vi havde den ene bus med over på øen og oprindeligt skulle den have kørt bagefter traktorbussen, men den var lidt for stor at køre rundt med.
Det lykkedes på denne måde, at alle fik en kørende tur rundt på øen.
Det er vores indtryk, at alle vor guider meget gerne ville fortælle os alt om øen. Især traktorføreren var meget levende. Han var også turistchef og krovært mv.
Klokken 15.30 var vi alle igen samlet nede ved havnen og nåede færgen. På den anden side holdt vor anden bus med Lasse, så vi nu kunne køre videre til Maglesø Traktørsted omkring Holbæk for kl. 17.00 at indtage vor eftermiddagskaffe/-te med dejlig hjemmelavet æblekage til.
Kl. 18.00 gik det tilbage til Sjælør Station uden stop. Vi var der lige før kl. 19 som planlagt.
Det var igen en dejlig tur med gode "gamle" kolleger m.v. Vejret var med os, kun lidt regn omkring kl. 17.00. Tak for denne gang.

Benny