201309025-dages tur til Prag


Mandag d. 02. til fredag d. 06. september 2013


Vi mødes på Sjælør station, busafgang kl. 06.30
Forventet hjemkomst er sidst på aftenen.


I prisen indgår:
Færgen Gedser-Rostock med morgenkaffe på udturen og aftensmad på hjemturen.
4 overnatninger på Hotel Barcelo med ½-pension. Byvandring i Prag. Aftensejltur med spisning på Moldau. Udflugter til Karlstejn og Troja slot.
Der bliver også tid til Prag på egen hånd. Vi har dansk rejseleder med.
Max antal: 49 (og min. 35)Referat:


Mandag d. 2. september tog 32 glade gæster med bussen fra Sjælør station til Prag.
Vores chauffør Rene og guiden Susanne tog godt imod os. Første stop var for at få turmappen (guidens), som skulle indeholde deltagerliste og program. Men desværre manglede programmet.
Næste stop var Gedser, hvor vi fik kuponer til at købe toldfri tobak. Ombord på færgen fik vi en dejlig morgenbuffet og fik handlet toldfri varer.
I Tyskland var det første stop Border Shop, derefter gik turen gennem Tyskland med tilpas mange pauser, kl. 19.30 ankom vi til Hotel Barcelo hvor vi fik vores nøgler og så var der buffet i restauranten.


Tirsdag tog vi efter morgenmaden på byvandring i den gamle bydel, hvor vi så republikpladsen og folkets hus, krudttårnet og huset med den sorte madonna.
Vi var inde i Tyn-kirken og så Tycho Brahe´s statue og sarkofag. Så gik turen til det astrologiske ur, hvor vi stod som sild i tønde og ventede på at klokken blev 12.00 og dukkeparaden startede, derefter gik turen til Karlsbroen. Det var kejser Karl 4. der grundlagde broen 1357 og som den først blev opkaldt efter langt senere, helgenstatuerne på broen er kopier af de oprindelige. På Karlsbroen er der et væld af souvenirer, karikaturtegnere og musikalske udfoldelser.
Vi mødes igen kl. 15.30 på Rådhuspladsen efter at vi på egen hånd var gået rundt i den dejlige by og fået noget at spise og drikke.


Onsdag tog vi efter morgenmaden på tur til Troja Slot som er et barok palads beliggende i bydelen Troja. Slottet ejes af byen Prag og blev bygget fra 1679 til 1691 for greverne Sternberg, og huser Tjekkiske kunstsamlinger. Ved slottet er der en smuk park med terrasser, statuer og fontæner.
Efter slottet tog vi en tur på det gule marked, hvor vi fik frokost for egen regning og nogle fik handlet, derefter tog vi tilbage til hotellet.
Om aftenen var vi på sejltur på Moldau-floden med en udflugtsbåd, vi så Prag fra søsiden og fik buffet ombord. Det var en rigtig dejlig tur og vejret var med os.


Torsdag tog vi igen på tur efter morgenmaden, vi tog på en 5 timers udflugt til Karlstein, landsbyen med borgen, der ligger smukt på en klippetop over byen.
Der var tre muligheder for at komme op til Borgen, gå eller køre med taxa eller hestevogn, nogle valgte hestevogn, men vi valgte taxa, vores chauffør kørte så stærkt, så vi måtte bede ham om at sætte farten ned. Vi blev sat af et stykke fra Borgen og måtte så gå resten af vejen.
Borgen blev grundlagt af Karl den 4. i 1348. Historisk set har den tjent som forsvarsborg. Vi gik ned fra Borgen, på vejen ned var der masser af restauranter og souvenirboder. Efter en dejlig tur, gik det hjemad til hotellet, hvor der var aftenbuffet.


Fredag afgang fra hotellet, med lidt besvær, bussen stod indeklemt mellem parkerede biler og busser, med lidt held og snilde kom vi endelig fri.
Så gik turen hjemad med tilpas mange pauser, var vi hjemme ca. kl. 21.30, og en dejlig tur var slut.


2013  Prag

Tirsdag den 3. sep. 2013 på byvandring i Prag

Onsdag den 4. sep. 2013 byder på tur til Troja Slot og aftensejlads på Moldau

Torsdag den 5. sep. 2013 gælder det en dagstur til Karlstejn