20131008Lundekrog Landbomuseum samt Korporalskroen


Tirsdag d. 08-10-2013 kl. 09.30 fra Høje-Taastrup Station


Afgang fra Høje-Taastrup Station, Banestrøget kl. 9.30 og hjemkomst ca. kl. 17.
Turbusserne holder på vestsiden af stationen på Banestrøget ved taxaerne og den store P-plads.
S-tog linie B, samt regionaltog og fjerntog stopper på Høje-Taastrup. Herudover holder buslinierne, 120, 123, 127, 400 samt 400S ved stationen.
Formiddagskaffen i bussen er for egen regning.
Vi kører til Lundekrog Landbomuseum i Li. Skensved.
Museet indeholder værksteder, butikker, landbrugsredskaber, husgeråd, vogne, møbler, dragter og håndarbejder for perioden 1840-1950.
Efter et par timer kører vi til Korporalskroen i Karlslunde, hvor der venter os en 2-retters menu. Efter spisning er der en times tid på stedet til at bese ”Den Gamle Købmandsgård” og ”Osteladen”. Her er der mulighed for at se på og købe antikviteter, vine og specialiteter samt oste.
Vi afslutter med kaffe og kage på kroen, inden vi kører tilbage.
Max antal: 95Referat:
Der var tilmeldt 51 til turen. Vi fik et par afbud på dagen, så vi endte med at blive 47. Chaufføren Tine havde kaffen klar, så dem der trængte kunne få sig en tår undervejs.
Det var heldigt, at vi havde et lokalt busselskab til at køre denne gang, for chaufføren vidste, at bussen ikke kunne komme frem ad den planlagte rute pga diverse vej- og broarbejder. I stedet for fik vi en dejlig tur ind over landet på de små snoede veje gennem små næsten glemte landsbyer.
Lidt over kl. 10 rullede vi ind på Lundekrogs forplads. På museet blev vi modtaget af nogle af museumsforeningens medlemmer.
Vi fordelte os i mindre grupper og startede vores rundture i forskellige udstillinger, hvor "museumsvennerne" stod klar til at fortælle om de forskellige udstillinger og ting og sager og til at svare på alle vores spørgsmål.
Det var virkelig en vandring i nostalgiens verden, det var meget interessant og fornøjeligt.

Ca. 12.15 forlod vi Lundekrog og kørte mod Korporalskroen, hvor middagen stod på aspargessuppe og kalvesteg stegt som vildt, det smagte dejligt.
Efter middagen var det tid til "strække ben pause" og til at gå på opdagelse og indkøb i Osteladen samt Den Gamle Købmandsgård, det var næsten også ren nostalgi her.
Kl. 15.30 var eftermiddagskaffen klar på kroen.
Herefter kørte vi tilbage til Høje-Taastrup Station.

En tur, hvor vi i den grad fik genoplevet mange ting fra barndommen.