Giro's Seniorklub
Kalundborg
Tirsdag d. 19. september 2017 kl. 09.00
Bussen afgår fra Ingerslevsgade ved DGI-Byen kl. 09.00. (Mødetid senest kl. 08.45)
Opsamlingssted i Roskilde v. Sygehuset i Ny Østergade, mødetid her senest kl. 09.30
Vi kører til Kalundborg, hvor vi får en guidet omvisning i den fem-tårnede domkirke.
Efter kirkebesøget kører vi til Gisseløre, her serveres både frokost og eftermiddagskaffe og der er mulighed for en lille spadseretur i området.
Forventet hjemkomst ved DGI-Byen ca. kl. 16.30.
Anfør dit påstigningsted ved tilmelding.
Sidste tilmelding: 14-08-2017
Max antal: 60
Pris for medlemmer: 300 kr.
Pris for gæster: (max 1) 500 kr.
Referat:
Vi startede fra DGI-byen/Ingerslevgade med Dania-turist. Kl. 9.02 kørte vi mod Roskilde, hvor vi omkring kl. 9.40 samlede 12 op. I alt var vi blevet 58 deltagere. 3 morgenafbud og én dukkede ikke op.
Kl. 10.45 ankom vi til Kalundborg bytorv, hvor vi skulle gå en lille tur op til kirken, hvor guiden ventede os. Guiden gav os et godt indblik i kirkens historie. Kirken knejser med sine 5 tætsiddende tårne op mod himlen og kan ses på lang afstand. Esbern Snare opførte omkring 1170 en borg - Kalundborg. Efter hans død i 1204 overtog datteren Ingeborg byen, hvor hun residerede med sin mand Peter Strangesen.
Vor Frue Kirke er ikke en domkirke. Efter stilen at dømme er den bygget af de nye ejere i 1200-årenes første tredjedel.
Den 7/9-1827 styrtede midtertårnet sammen. Først i 1867-71 genrejstes tårnet samtidig med restaurering af hele kirken. Senere igen restaureret i 1917-21.
Enorm flot altertavle udført i 1650 af billedskærer Lorentz Jørgensen, Holbæk, og hvis staffering i brogede farver er fra 1701. I det hele taget virker kirkens indre overraskende lille med det næsten katedrallignende ydre.
Gulvet før sammenstyrtningen var fortrinsvis gravtavler, som først blev sat op i kirken, men nu ligger udenfor. Døbefonten er af granit og fra kirkens opførelsestid. Vi betalte for guiden ved at give et bidrag til kirkebøssen.
Efter grundig gennemgang af kirken gik vi lidt over 12 udenfor og beså de mange gamle gravtavler. Og lidt efter ned mod torvet igen for at køre mod Gisseløre, hvor Restaurant Gisseløre er beliggende Radiovej 2 lige ved fjorden og de gamle radiomaster, der stadig skulle være i brug.
Vi ankom 12.45 og fik krebinetter med grønsagsstuvning og kartofler. Som dessert flot dekoreret islagkage. Også kaffe og hjemmebagt kringle.
God betjening og god mad. Kan anbefales (får ikke henvisningsprovision).
Der blev som sædvanligt hygget og snakket med gode gamle kolleger. Der var også lige mulighed for at stække benene og nyde den flotte udsigt i det gode vejr, dog lidt køligt.
Tiden var lidt presset, idet det jo tog lidt tid at returnere til DGI-byen over Roskilde, så 14.45 var der afgang. Vi sluttede som annonceret 16.30.