2011_arrangementer

2011 arrangementer


Her er listen over vores arrangementer afholdt i 2011.

Ved at klikke på arrangementsnavnet i listen kommer du direkte til det sted på siden, hvor det pågældende arrangement er beskrevet.




Politigården


Torsdag d. 20 januar 2011


Vi mødes på Hotel Plaza kl. 13.30.
Efter spisningen skal vi være på Politigården kl. 17.00, hvor der er ca. 1½ times rundvisning.
Maks. antal: 50



Referat:
Vi var 50 personer. Igen ude at spise dejlig mad og se på lidt kultur.
Vi mødtes på hotel Plaza kl.13.30, hvor vi blev propmætte. Først fik vi laks, derefter en wienersnitzel og til sidst kaffe og chokolade.
Så fik vi en lille spadseretur til Polititorvet, hvor vi mødtes med Lars Pedersen kl. 17.00 og han gav os en fin rundvisning med mange gode detaljer, blandt andet havde det kostet 12 millioner at bygge Politigården, hvor lamper var special fremstillet og havde kostet 1 million (det var rigtig mange penge i datidens mønt).
Vi så også politidirektørens kontor.
Efter ca 1½ time vendte vi atter hjemad.




Hyggedag på Arnold Nielsens Boulevard 28


Mandag d. 21. februar 2011 kl. 13.00


Vi starter med at spise. Efter spisning og hyggesnak, spiller vi banko. Der spilles 10 spil i alt.
Efter 5. spil får vi eftermiddagskaffe, hvorefter vi spiller de sidste 5 spil.
Vi slutter ca. kl. 17.00
Max antal: 125



Referat:
Der var tilmeldt 90 personer.
Vi startede med at spise mørbradgryde, derefter fik vi kolde kys og det smagte godt som det plejer. Så var vi klar til at spille 5 spil banko.
Kaffepause uden småkager, uha, uha, det var ikke godt!
Hjælpen var dog nær, der var lidt chokolade til overs fra bankospillet. Det delte vi ud af, 1 stk til hver og alle var glade.
Derefter de sidste 5 spil banko.




Tur til Skoemagerkroen, Kirke Såby


Mandag den 14. marts 2011 kl. 9.15


Afgang fra Sjælør Station kl. 9.15 og fra Roskilde Station kl. 10.00

Hjemkomst Roskilde ca. kl. 17.00, Sjælør ca. kl. 17.30


Efter en rundvisning med historiker på Danmarks ældste post og diligencekro fra 1521 nyder vi kroens mad, efter spisning tager vi til Tadre Mølle, som er den eneste gamle vandmølle i Elverdamsdalen. Derefter tager vi tilbage til kroen og får eftermiddagskaffe.



Referat:

Skoemagerkroen, på landevejen mellem Roskilde og Holbæk er Danmarks ældste post- og diligencekro fra 1521. Det siges, at her blev Holberg inspireret til ”Jeppe på Bjerget”.

Der deltog 95. Vi tog fra Sjælør Station kl. 9.15 og havde stop ved Roskilde Station kl. 10.00, hvor vi samlede et hold vest- og sydsjællendere op.

Fra Roskilde kørte vi udsigtstur forbi Sankt Hans Hospital og gennem Boserup Skov, Herslev, Gevninge og ad den gamle landevej til Kirke Såby, da vi først skulle være fremme ved kroen ca. 10.30.

Vel fremme blev vi modtaget af forpagteren Michael, som viste os ind i det store lokale "Holbergsalen", hvor vi skulle spise.
En lokal historiker Bent Godtfredsen fortalte om kroen, dens historie og berømte personer som kom på stedet, bl.a krigsminister A.F. Tscherning, som blev gift i Kirke Såby og havde sin bryllupsfest på kroen. En af stuerne på kroen er opkaldt efter ham. I en af de andre gamle stuer er der indridset navne i ruderne af Ørsted og Hammerrich.
Holbergs inspiration på stedet er mulig, da han havde to gårde i området, har han jævnligt passeret kroen, som på hans tid havde en forpagter, der hed Erik Skoemager og en fæstebonde i nærheden ved navn Jep Jensen.

Efter historiefortællingen fik vi serveret en dejlig 2-retters menu, aspargessuppe og gammeldags oksesteg med alt ønskeligt tilbehør. Det var meget velsmagende og veltilberedt. Det viste sig, at den ene af tjenerne var selve ejeren.

Da maden var sunket, gik vi rundt i alle stuerne og så på det spændende gamle interiør, udsmykning og malerier, mens både forpagteren og historikeren beredvilligt fortalte om de forskellige ting.

Kl. 14 kører busserne os til Tadre Mølle, eneste tilbageværende gamle vandmølle i Elverdamsdalen.
Her bliver vi delt i to hold og får fortalt lidt om møllerne i Elverdamsdalen og specielt om Tadre Mølle og om hvordan den blev reddet til museum, samt guidet rundvisning rundt om møllesøen til bagslusen og gennem kålgården, lægeplantehaven og urtehaven. Ved vandmøllen åbnes slusen, så vi ser vandhjulet gå igang, og vi ser (og ikke mindst hører) møllehjulene og kværnstenene arbejde.
På stedet var der en lille café, hvor man kunne købe forskelligt mel fra møllen, nogle lokale specialiteter og husflid.

Ca. kl. 15.30 kørte vi tilbage til Skoemagerkroen, hvor vi fik kaffe og kage.

Vi var hjemme igen i Roskilde ca. 17.00 og på Sjælør ca. 17.30.




Ordinær Generalforsamling


Onsdag den 27. april 2011  kl. 14.00


På Arnold Nielsens Boulevard 28.


Efter generalforsamlingen vil der være lejlighed til selskabeligt samvær, hvor klubben byder på kaffe og brød.



Referat fra beretningen:

Der var tilmeldt 69 til det efterfølgende kaffebord.

Vi sagde farvel til to, der ikke ønskede genvalg, de havde deltaget i bestyrelsen i mange år. Vi fik en ny næstformand og en ny suppleant.




Tur til Grevenbroich Tyskland, udflugter til Bruxelles, Køln, Maastricht


Afrejse mandag d. 23. maj 2011 fra Sjælør Station kl. 6.30
Hjemkomst lørdag d. 28. maj 2011 ca. kl. 21.00


5 nætter på Hotel Montanushof i Grevenbroich.
5 x morgenbuffet og 5 x aftensmad.

Program/deltagerliste uddeles i bussen.

Max antal: 48



Referat:

Der deltog 44 på turen.

Vi startede fra Sjælør, drog syd på via Rødby. Ved Bispingen, hvor vi skulle have frokost, passerede vi et hus, der var bygget på hovedet, der var åbent men vi havde ikke tid til at se det invendigt.
Vi fik ikke lov til at sløve hen i bussen, Birgitte (guiden) satte et videobånd på, hvorefter vi skulle gøre siddende gymnastik i vores sæde. Det var morsomt, vi grinede, sang med og alle deltog i øvelserne, og det kvikkede sandelig også op.
Efter et par stop og kaffepause på vejen nåede vi frem til vores Hotel Montanushof i Grevenbroich ca. kl. 20.00, hvor aftensmaden var klar.

Tirsdag
Vi tog vi til Køln om formiddagen og så domkirken, som var utrolig stor og smuk. Herefter fik vi lidt tid på egen hånd til at gå rundt i den gamle midtby, se på arkæologiske udgravninger, spise frokost og shoppe lidt "4711".
På hjemvejen var der nogle, der gerne ville se Europas største sammenhængede brunkulslejre, som ligger i udkanten af Grevenbroich, de andre blev kørt tll hotellet.
Der var også tid til at gå rundt og shoppe og hygge i Grevenbroich. Der var mange sjove kunstværker og skulpturer rundt i byen.

Onsdag
kørte vi til Bruxelles, hvor vi så byens vartegn den 100 meter store stålkonstruktion ATOMIUM. Vi havde en guidet tur i det gamle centrum og så bl.a. Grand Place med de smukke gamle bygninger, Galeries St. Hubert med fine lidt gammeldags butikker, det lille berømte springvand Manneken Pis, vi fik også tid til at smage på belgisk øl og chokolade, umm. På tilbagevejen gjorde vi holdt ved EU Parlamentet.

Torsdag
blev vi kørt til Düsseldorf. Vi fik en guidet spadseretur i den ældste bykerne, derefter lidt tid på egen hånd til bl.a. frokost.
En hel del slog sig ned ved caféerne på promenaden langs Rhinen, pludselig kom en voldsom storm op ad Rhinen og blæste parasoller omkuld, og sukkerskåle, askebægre og puder fløj rundt. Efter frokost kørte med bussen vi rundt i den nye industrielle bydel og så på de forskellige seværdigheder, bl.a. TV-tårnet. Vi fik også lidt industrihistorie, den smarte strømlinede sporvogn, der kom til København i 50-erne, blev jo ikke uden grund kaldt "Düsseldorferen".

Fredag
Dagens tur gik til Maastricht. Det blev regnvejr, så der var gang i køb af paraplyer. Vi gik rundt på egen hånd, nogle gik rundt i den gamle by og så på kirker og bygninger, andre gik på marked og i forretninger.
På hjemvejen kørte vi til "Lille Schweiz", hvor grænserne mellem Tyskland, Holland og Belgien mødes. Her havde vi et lille ophold til eftermiddagskaffen og til at tage op i udsigtstårnet og se ud over alle tre lande.

Lørdag
Gik turen hjemad.

Det var en rigtig dejlig tur med mange gode oplevelser.




Egeskov


Onsdag d. 15. juni 2011 kl. 07.30 fra Sjælør Station


Der serveres kaffe og morgenbrød undervejs til Egeskov.
Kl. 10.00 rundvisning på slottet med guider, derefter kører vi til Kerteminde, hvor vi skal spise på Geels Kro.
Vi er på Sjælør ca. kl. 17.00.
Max antal: 100



Referat:
Vi startede fra Sjælør som vi plejer kl. 7.30. 65 deltagere fordelt i to busser.
Vi havde selv morgenbrød med og fik kaffe fra bussen, det indtog vi på vores første stop ved Tuelsø Rasteplads, hvorefter turen gik mod Egeskov.
Der tilbragte vi et par timer med guide frem til kl. 13.00. Derefter kørte vi til Geels Kro hvor vi spiste frokost. Så var det tid at vende næsen hjemad. Heldigvis havde vi vejret med os.


Udsigt over Egeskov fra de nye klatrebaner oppe i træerne.



Tur til Svendborg med "Rottefælden"


Onsdag d. 24. til torsdag d. 25. august 2011


Afgang fra Sjælør Station kl. 10.00 og hjemkomst sidst på eftermiddagen.


Vi skal opleve Rottefælde-revyen. Vi bor på Hotel Svendborg.


Med i prisen er Rottefælderevy, revy-platte, overnatning, morgenmad, eftermiddagskaffe m kage.
Næste dag besøger vi Forsorgsmuseet (den gamle fattiggård) og får frokost på hjemturen.
Max antal: 48



Referat:

Med lidt ekstra hjælp fra familie og venner, fik vi fyldt bussen op og blev 48.

Vi kørte fra Sjælør St. til Fyn, hvor vi fik frokost på Kværndrup Kro.
Efter frokost kørte vi til Svendborg Hotel, hvor vi fik anvist vores værelser og derefter var der eftermiddagskaffe og hjemmelavet kage.
Kl. 18.30 kørte vi til Rottefælden, hvor vi fik revy-platte inden forestillingen. Vi syntes alle det var en god og sjov revy, og alle fik foræret en bog om Rottefældens historie af Jan Schou.

Næste formiddag, efter dejlig morgenmad, var vi på forsorgsmuseet, som er den eneste fuldt bevarede fattiggård i hele Skandinavien. Det havde bestemt ikke været rart at være under forsorgen, hverken som "fattiglem" eller som barn på Asylet (børnehjem). Her kunne vi også læse om opdragelse gennem tiden, og om sagen med "Godhavn-drengene".
På hjemvejen fik vi frokost på Majorgården i Oure og senere gjorde vi holdt og drak kaffe, inden vi igen var på Sjælør St.


2011  Svendborg med "Rottefælden"

2011-08-24 Revy aften

2011-08-25 Besøg på Forsorgsmuseet



Danfoss Universe og Dybbøl Banke Historiecenter


Mandag d. 19. til onsdag d. 21 september 2011


Afgang fra Sjælør station kl. 7.30 og hjemkomst ca. kl. 19.


Vi har 2 overnatninger i Sønderborg på Comwell Hotel med halvpension.
Med i prisen er udflugt til Danfoss Universe og udflugt til Dybbøl med det nye "1864" museum samt en frokost på Kværs Kro og frokost på Christiansfeld gamle grænsekro.
Max antal: 48



Referat:
Mandag d. 19 september stod 37 deltagere og ventede på bussen, som desværre ikke kom. Efter at have rykket, fik Klingenberg arrangeret en bus, som kunne køre os til Sønderjylland. Fejlen var desværre sket hos os, da vi havde bestilt turen som den 21.-22.
Jeg fik besked på at kontakte Comwell hotel for at høre, om de havde værelser til os, det havde de ikke, der var booket til os d. 21 og 22.
De havde kun plads til os, hvis vi ville bo i dobbeltværelser, heldigvis var alle fleksible, så det lykkedes at få plads til alle.
Vi spiste frokost på Kværs Kro lidt forsinket og kørte derefter til Sønderborg og blev indlogeret på Comwell.


Tirsdag besøgte vi Danfoss Universe, der var mange spændende ting at se på og prøve. Den blå kube, hvor der blandt andet er en 28 meter høj islandsk gejser, lavaudbrud og lyn m.m. Cumulus er en 1.000 kvadratmeter stor og spektakulær bygning, der huser skiftende udstillinger.
Mads Clausens Museum fortæller historien bag industrieventyret Danfoss og om Danfoss-grundlæggeren Mads Clausen. Udstillingen skildrer familien Clausen, virksomhedens spæde start og nuværende stade. Der var en film om Mads Clausen og vi oplevede de gamle stuer og Danfoss-grundlæggerens første kontor.


Onsdag tog vi til Dybbøl Banke Historiecenter. Det var meget spændende at se og høre om krigen i 1864. Vi hørte om de menneskelige omkostninger ved krigen, breve der blev læst op o.m.a. Så barakleje og skyttegrave m.m., under guidens forklaringer og demonstrationer måtte nogle af deltagerne trække i soldaterudstyret.

Derefter drog vi hjemad med spisning på den gamle grænsekro i Christianfeld. Vi besøgte også en bager, så vi kunne få honningkager fra Christianfeld med hjem.

Igen en rigtig god tur på trods af den vanskelige start.




Frederiksberg Kirke


Torsdag d. 13. oktober 2011 kl. 11.00


Vi mødes udenfor kirken på Frederiksberg Allé 65. Buslinie 18, 26 og 831 kommer på Frb.Runddel.
Efter rundvisningen spadserer vi til "Hansens Gamle Familiehave" i Pile Allé og spiser frokost.
Max antal: 49



Referat:
Tilslutningen til denne tur var meget stor, men der kunne ikke være flere end 50 på rundvisningen.
Løsningen blev, at dem på ventelisten blev kontaktet, de kunne komme med til spisningen, for der var plads nok.

Frederiksberg Kirke er den ældste kirke i Frederiksberg kommune. Den er ottekantet og derfor meget anderledes end vores traditionelle kirker. Den stammer fra 1734, så det var meget interessant at se de gamle ting, som stadigvæk bliver anvendt f.eks orglet, døbefonden og altertavlen m.m. Også kirkegården var meget særpræget med tæt beplantning og varieret med en allé af træer. Der er mange kendte begravet her.
Som sædvanlig sluttede vi af med hyggeligt samvær, denne gang i Hansens Familiehave, hvor de 30 personer der ikke var plads til i kirken kom til spisning.




Julefrokost med julehygge


Torsdag d. 24. november 2011 kl. 13.00


Julearrangementet foregår i KB Hallen, Restaurant Pejsesalen.
Bus linie 15 og S-tog linie F har stop/station ved KB Hallen.
Med i prisen er 2 øl eller vand og 2 snapse.



Referat:
Julefrokosten var blevet flyttet til en torsdag i år, da det ikke var muligt at få Pejsesalen en fredag. OGSÅ I ÅR, EN NY KATASTOFE ! KB Hallen brændte.
Hvad skulle vi gøre, så tæt på afholdelsen? Nå, heldigvis for os, var det idrætshallen, det var gået ud over. Pejsesalen havde ikke taget skade, men den brændte lugt hang stadig.

Der deltog 162 personer til årets julefrokost.
Buffeen blev ikke fordelt på 2 borde, som vi var blevet lovet, så det tog nogen tid, før alle havde fået forsynet sig.
Snakken gik lystigt, som den plejer, når vi ses. Vores faste musiker Peter Vigh spillede ligeså skønt, som han plejer. Det var som sædvanlig en rigtig god dag.

Der var mandelgaver til de heldige og julegaver til alle. Julegaverne blev uddelt ved pejsen.


Bortset fra, at vi ikke fik to buffet-borde, så var bordopstillingen, som de havde angivet