20230303 LivaNr. 1. Teateraften på Liva

 

Fredag den 3. marts 2023  Kl. 18.00

 

Vi mødes ved/på båden Café Liva 2 kl. 17.45. (Man kan først gå ombord efter kl. 17.45).

Den ligger ved Nyhavnsbroen, adressen er: Nyhavn 26, Kajplads 156, 1051 København K.

Metrolinierne M1, M2, M3 og M4 kommer til Kgs. Nytorv, buslinie 26 har stop ved Nyhavnsbroen.

 

Vi starter med cabaretmenu kl. 18. og kl. 20 begynder forestillingen (Edith Piaf Decoupage).

 

Forestillingen hedder ”Jeg fortryder intet – vel?”

Med udgangspunkt i Edith Piaf’s righoldige sangrepertoire fortælles en historie om et helt almindeligt kvindeliv anno 2023 baseret på generationen født i 70’erne og opvokset i hhv. 80’ernes armod og 90’ernes individualisme. Forestillingen fremføres af skuespillerinden og sangeren Rikke Buch Bendtsen.

 

Der er inkluderet to genstande (øl, vand, vin), en til spisningen og en under forestillingen/pausen. I pausen er der dessert.


Forestillingen slutter ca. kl. 21.45. Man er velkommen til at blive og hygge (for egen regning) efter forestillingen, (det er jo fredag aften).Forestillingen er flyttet, grundet ny forpagter på teatret.Vi har følgende nye spilledatoer at vælge imellem:

man. 13/3. eller fre. 17/3.


Skriv til: Tilmelding og meddel, hvilke dage du kan i stedet.


Vil du gerne med nu, så er tilmeldingsfristen (og betaling) forlænget til 15. feb. 2023.

Brug formularen herunder til det formål.

Referat:


Der var 32 tilmeldte til arrangementet.

Det blev et arrangement med forhindringer og udfordringer.

Vi havde oprindelig billetter til fredag den 3. marts, men i begyndelsen af februar meddelte teatret, at de havde fået ny forpagter, så de ikke kunne gennemføre forestillingen som planlagt, den var derfor udskudt 14 dage.

Så måtte vi have fat i alle de tilmeldte, og vi kunne jo ikke bare gå ud fra, at de kunne på den nye dato. Vi fik en aftale i stand med teatret om at reservere nogle alternative datoer, som vi meldte ud til deltagerne. Resultatet blev, at der var fire, der måtte melde helt fra, de fik deres betaling retur. De øvrige 28 blev fordelt på de to datoer, hvor der var størst tilslutning.

Vi var 13, der var til forestilling mandag den 13. marts, og 15 der så forestillingen fredag den 17. marts.

Nogle få dage før det første hold skulle i teatret, kom næste overraskelse! Den nye forpagter havde endnu ikke fået spiritusbevilling, så der kunne kun serveres alkoholfrie drikkevarer, ØV.

Formand og kasserer drøftede lidt nogle alternative ideer, vi kunne evt. tilbyde en ”gå hjem drink” på en af barerne på den anden side af Nyhavn, vi lod det være op til de enkelte deltagere at beslutte på aftenen.

 

Cabaretmenuen var den samme begge dage:

Forret: Jordskok suppe med jordskok chips & purløg, hertil surdejs brød & pisket smør Hovedret: Braiseret oksespidsbryst med kartoffel, gulerod, selleri & peberrodssauce. Desserten: Chokolade mousse med karamelknas.

 

”Mandagsholdet” valgte at blive på Liva og få ”fri bar” med kaffe og alkoholfrie øl og vand.

Da formanden skulle afregne, viste det sig, at deres kortautomat endnu ikke var i drift, så regningen måtte ligge til om fredagen.

 

”Fredagsholdet” fik nye prøvelser! Der var stadig ingen alkoholbevilling, men her ville langt de fleste gerne nøjes med vand til maden og så få en ”godnat drink” på Nyhavnskroen efter forestillingen. Til gengæld havde de fået gang i kortautomaten, men nu havde kassereren altså kontanter med! Kort før forestillingen skal begynde, sker der et eller andet med vandforsyningen til båden, så der er absolut intet vand, Liva får hurtigt stablet en aftale i stand med værtshuset overfor, så man må benytte deres toiletter. Den manglende vandforsyning betyder uheldigvis også, at vi ikke kan få kaffe.

Vi havde virkelig fortjent den godnat-drink, men halvdelen tog alligevel hjem efter forestillingen, så det blev et lille sluttet selskab på Nyhavnskroen.

 

Forestillingen var utrolig godt sammensat og Rikke Buch Bendtsen var både en fremragende sanger og skuespiller, forestillingen har også fået godt med stjerner.

Vi starter i hendes frisørsalon, hvor hun er i gang med at arrangere sit 30 års jubilæum. Gennem transistorradioens nyheder, samtaler med sin mor og sine kunder oplever vi hendes liv og dagligdagens kamp for tilværelsen i de 30 år, godt suppleret af Edith Piafs relevante sange, som blev sunget på dansk.

 

Det var en forrygende forestilling, maden var rigtig god, og på trods af alle forhindringerne havde begge hold en dejlig aften.