20230904 FejøNr. 1  Tur til Fejø


Mandag den 4. september 2023 kl. 07.30


Afgang fra Hovedbanegården, Vesterbrogade 6, 1620  København V (ved SAS Hotellet). Mødetid kl. 07.15. Afgang 07.30.

Opsamling på Karlslunde Station, Stationsager, 2690 Karlslunde. Afgang kl. 08.00. Mødetid kl. 07.45.


Efter opsamling kører vi mod Kragenæs færgehavn, hvor vi tager færgen over til Fejø, med ankomst kl. 10.30. Der vil være kaffe på turen. Modtagelse på havnen af Christina som er vores guide hele dagen. Her starter vores rundtur på øen ved Møllen, derefter går turen ad Slettervej, Fejø Cideri og blå strand. Herfra kører vi til kroen, hvor vi får serveret frokost kl. ca. 12.15. Hygge i haven, lokale produkter og varer vises frem. Derefter vil der være kaffe og kage i krostuerne. Vi fortsætter vores rundvisning.


Kl. ca 17.50 går turen hjemad. Forventet hjemkomst kl. ca 20.00. Der vil være sandwich til hjemturen.Referat:

40 tilmeldt 39 deltog.

Efter opsamling går turen til Piber Hus, hvor vi fik kaffe og rundstykke. Turen går videre til Kragenæs, hvor der ventede en lille sejltur på 20 minutter.

Christina hopper på bussen og fortæller op ad øen om de forskellige dejlige steder og frugthaver, som øen består af.

Vi kører forbi den genopførte Fejø Mølle og butikken Cox Orange, som beskæftiger vores beboer på bostedet Solvang. Videre gik turen til Sletterne og Fejø Cider. Hjortemosevej bød på historier om Vejrø og udsigten til den bæredygtige Ø.

Frokosten bestod af Rejecocktail og helstegt Kalvefilet. Der var lokale producenter i haven og vi fik snakket og handlet, her fik vi kaffe og kage.

Vi kørte videre til vinsmagning på HideAway og en tur ud forbi kirken med den fantastiske udsigt.

På vej til færgen fik vi ligeledes mulighed for at handle hos Fejø Frugt og dem som ville, fik æbler og pærer med hjem. Laust som ejer Fejø frugt er Europas største på blommer og til tider Danmarks største på æbler, ikke på hektar men på mængde.

Til hjemturen fik vi en stor sandwich, som var rigtig god.