2012 arrangementer
Her er listen over vores arrangementer afholdt i 2012.
Ved at klikke på arrangementsnavnet i listen kommer du direkte til det sted på siden, hvor det pågældende arrangement er beskrevet.
Hyggedag på Arnold Nielsens Boulevard 28
Mandag den 16. januar 2012 kl. 13.00
Vi starter med at spise. Efter spisning og hyggesnak, spiller vi banko. Der spilles 10 spil i alt.
Efter 5. spil får vi eftermiddagskaffe, hvorefter vi spiller de sidste 5 spil.
Vi slutter ca. kl. 17.00
Max antal: 125
Referat:
101 medlemmer deltog.
Det startede med den traditionelle "Mørbradgryde". Men ak, de ligeså traditionelle "Kolde Kys" var udgået, så vi fik en anden dessert.
Bankospillet blev afviklet, som vi plejer.
Der var snaps til én række, Tullamore whiskey eller Bailey cremelikør til to rækker og en konvolut med 400 kr. til fuld plade.
I år var der helt sentationelt 3 gange dobbeltbanko på fuld plade, og til glæde for vinderne har vi altid brugt, at alle fuld banko får præmie.
En som sædvanlig hyggelig eftermiddag, der endte med ikke at være "som det plejer".
Cirkusmuseet og Avedørelejren i Hvidovre
Torsdag den 9. februar 2012 Kl. 10.45
Vi mødes ud for Cirkusmuseet, Hovedporten 6, 2650 Hvidovre.
Bus 133 stopper lige ved hovedindgangen. Bus 1A har stop ved Avedøre Skole med 5 min. gang til museet. Fra Avedøre Station (S-tog) er der ca. 15 min. gang.
Rundvisningen starter kl. 11.00 vi bliver delt i hold og har rundvisning både i Cirkusmuseet og i Avedørelejren med fortælling om cirkuslivet og livet i en militærlejr krydret med lidt historie og anekdoter. Efter rundvisningen nyder vi en god menu i Cirkusmuseet.
Max antal: 79
Referat:
Vi blev 40 ialt. Vi skulle have været en guidet tur rundt i "Avedørelejren", der oprindelig har været en militærlejr, men som idag fungerer som en spændende bydel. På grund af det meget kolde vejr gik vi i stedet til auditoriet, hvor vi fik et foredrag om lejrens historie med små anekdoter fra militærlivet samt løbende så billeder på stor skærm og lidt filmklip fra Zentropa Filmselskab, der delvis holder til i området.
Auditoriet vi sad i, var blevet anvendt til filmoptagelse af "Italiensk for begyndere".
Herefter blev vi opdelt i 2 hold og guidet rundt i den forunderlige cirkusverden med mange spændende udstillede kostumer og rekvisitter fra en svunden tid. Udstillingen bød bl.a. på en cirkusforestilling siddende i en trapez eller man kunne fornemme, hvordan det var at køre på line 21 m over jorden.
Derudover en række sjældne filmklip med bl.a. Charlie Rivel, Cirkus Schumanns heste, elefantoptræden og tryllekunstneren Truxa.
Blandt de udstillede kostumer og rekvisitter var der en række fine klenodier så som kjoler fra Paulina Schumann, Diana Benneweis og Dora Miehe.
Det revolutionerende kostume med hotpants fra Nelly Jane Benneweis. Ølund Barlys jonglørknive og ikke mindst en lille flig af Truxas største hemmelighed, nemlig tankelæsernummeret.
Efter endt rundvisning var der på museet's 2. sal buffet med et glas rødvin, kaffe og kage samt sædvanlig hyggesnak.
Et Søndagsarrangement: "Det Ny Teater"
Søndag den 18. marts 2012 kl. 11.00
Til musical med mere på Det Ny Teater
Vi får rundvisning, spisning i Teaterkælderen samt musicalforestillingen "Singin' In The Rain"
(eftermiddagsforestillingen, teaterbilletterne er i priskategori "A")
Referat:
Den 18. marts 2012 mødtes 111 personer kl. 11 foran indgangen til Det Ny Teater.
Indenfor i foyeren blev vi budt velkommen af teaterets gruppearrangør Helle samt vores guide Lars. Vi skulle starte med rundvisning på teateret.
Da ikke alle var lige "trappe-atletiske", var der arrangeret formiddagskaffe i teatercafeen i kælderen til dem, ca. 20 tog det tilbud.
Vi andre vandrede troligt op og ned ad trapperne i hælene på guiden, mens vi fik fortalt om teaterets historie, indretning, arkitektur, anekdoter og dagligdag.
Vi kom over scenen og rundt i gallerierne, beså øve- og træningslokaler, skuespillernes garderober og fornemmede den hektiske stemning der var bag senen, når diverse omklædninger og alt skulle klappe på få sekunder. Vi var oppe under loftet i balletsalen, hvor gulvet passer til scenen og så tapestrimlerne, der markerede hvor rekvisitter og aktørerne skulle være. Vi var også ude på den lille balkon, hvorfra der er en fin udsigt over søerne og byen.
Det var en dejlig tydelig tale guiden Lars havde, han formåede at trænge igennem og holde alle knap 100 i lyttende ro.
Rundvisningen sluttede i "sceneriet", som er teaterets gamle snedkerværksted, det er dekoreret med plakater fra gamle forestillinger og balkonen prydes af dukker med dragterne fra de store forestillinger. Nu er lokalet en del af teaterkælderen og bruges til forskellige forestillinger og større arrangementer og her var der dækket op til vores spisning.
Vi fik Osso Buco med tilbehør og citronfromage med maltis.
Desværre var det ikke alle, der var så heldige at få de lækre møre skiver. En hel del fik nogle stykker, der var hårde og tørre.
Teateret har efterfølgende beklaget det.
Kl. 15 var vi alle på vores pladser i salen, vi sad på rækkerne 15-19 og musicalen "Singin' In The Rain" tog sin begyndelse.
Det var facinerende at se, hvordan det hele var bygget op og lykkedes, når vi nu havde stået på scenen og set forholdene. Det var også fantastisk med alt det vand under regnvejret (der var delt paraplyer ud på forreste rækker).
Det var en dejlig forestilling.
Kl. ca. 17.45 var den begivenhedsrige dag på Det Ny Teater slut.
Ordinær Generalforsamling
Onsdag den 25. april 2012 kl. 14.00
I selskabslokalerne på Arnold Nielsens Boulevard 28.
Efter generalforsamlingen vil der være lejlighed til selskabeligt samvær, hvor klubben byder på kaffe og brød.
Referat fra beretningen:
Der var tilmeldt 61 til det efterfølgende kaffebord.
Under eventuelt fortæller kassereren, at klubbens hjemmeside er kommet i gang og hun har klubbens pc med, så man kan få vist hjemesiden og afprøve, hvordan den virker.
Minicruise til Gdansk (Danzig) med udflugt til Malbork (Marienburg)
Mandag den 7. til fredag den 11 maj 2012, i alt 5 dage med 4 overnatninger.
Afrejse mandag fra DGI-Byen Tietgensgade/Ingerslevsgade kl. 15.00
Hjemkomst fredag ca. kl. 12.
Vi tager med Vindrose Rejser på minicruise til den gamle Hansestad Danzig i Østpreussen, nuværende Gdansk i Polen og har en heldagstur til den gamle middel-alderborg Marienburg (nu Malbork), der er grundlagt i 12-1300 årene af den Tyske Ridderorden. Borgen er næsten ufattelig stor og har et enestående ravmuseum. Der er mulighed for at besøge museet på skibsværftet på egen hånd.
Med i prisen har vi:
* 5 dage og 4 overnatninger
* Bus Kbh-Karlskrona t/r, bus i Polen, guide med på hele turen
* Færge Karlskrona-Gdynia t/r med kahyt, morgenmad, aftenbuffet incl drikkevarer (ad libitum)
* 2 overnatninger på hotel i Gdansk med ½-pension
* Byrundtur i Gdansk m. guide
* Entré og rundvisning på Malbork samt frokost
* Max 48 deltagere
Referat:
Vi fik kun 18 tilmeldinger til turen. Da vi ikke på forhånd havde klarlagt, hvad minimumsantallet skulle være, for at turprisen kunne holdes, stod vi nu i den situation, om vi skulle aflyse turen, om vi skulle bede deltagerne indbetale en del mere, eller om vi kunne spare på et eller andet.
Valget blev, at vi sparede på luksusbussen til 50 pers. og i stedet fik en lille 20-pers. bus. Den var ikke beregnet til langtur, så der var ingen toilet og benpladsen var lidt snæver, for de store og langbenede. Til gengæld var de enkelte kørestrækninger ikke over to timer, så vi mente, at det nok gik an.
Mandag den 7. maj
Mødtes 18 forventningsfulde deltagere ved DGI-Byen Tietgensgade/Ingerslevsgade med guiden Per Ole fra Vindrose (kaldet PO) og bussen fra Besa-Trans med Flemming som chauffør. Ja, det var så lige nøjagtig 20 pladser!
Bussen havde en fin bagagetrailer på, så den fik vi hurtigt læsset.
Kl. 15.00 kørte vi fra Ingerslevsgade mod Amagermotorvejen og Karlskrona i Sverige. Der blev gjort holdt ved Ekerödsrasten i Hörby, hvor vi havde tid til en kop kaffe m.v.
"Chaufføren gi'r en omgang". Det gik så raskt derudad, så han nåede at passere (for grønt) den vej, vi skulle være drejet ned ad mod færgen.
Kl. 19.00 var vi vel fremme ved færgelejet, hvor M/F Spirit fra Stena Line skulle sejle os over Østersøen. Ærgerligt, at bussen ikke måtte køre ombord med os, så vi måtte have bagagen ud og selv gå ombord. Efterhånden som vi havde installeret os i vores kahytter, mødtes vi i baren og nød afsejlingen i aftensolen.
Kl. 20.00 var det tid til middagen i restauranten, buffet med mange forskellige sager samt drikkevarer ad libitum.
(sørgeligt, at restauranten lukkede kl. 22, så var det slut med - ad libitum).
Efter spisningen brød vi op i smågrupper, nogle gik på shopping og sightseeing på skibet, nogle gik i kahytterne, andre til baren og nogle til natklubben, hvor der var musik og dans.
Tirsdag den 8. maj
Vi står op til dejligt solskin og morgenmaden indtages ombord på skibet.
Kl. 8 er færgen fremme ved Gdynia (havnebyen lidt nord for Gdansk). Her må vi også selv spadsere fra borde med vores bagage og vente på at Flemming med bussen også er kommet i land.
Vel inde i bussen kører vi mod Gdansk, mens guiden PO fortæller lidt om Polen, Gdynia, Gdansk og hvad vi ellers passerer af interessante ting på vejen, vi følger landevejen ind, det svarer til vores "Strandvejen". Vi passerer det store stadion og der er bannere alle vegne --- her skal jo være EM i fodbold!
Vi kommer forbi Lenin Skibsværftet og mindesmærket for de værftsarbejdere, der omkom under opstanden i 1970.
Vi bliver kørt ind til et hotel midt i byen (ikke hvor vi skal bo), men her mødes vi med den polske guide Olga, som tager os på rundtur i den gamle bydel, mens bussen (med vores bagage) kører til det hotel, hvor vi skal bo.
Olga snakker dansk/norsk, tydeligt og er nem at forstå. Hun var en rigtig god guide.
På turen rundt får vi set og hørt om:
Vi bor på Novotel Centrum, 200 m fra den gamle bymidte. PO og Flemming er klar med bagage og indkvartering. Herefter er dagen til egen disposition.
Vi drysser ud i byen i smågrupper, for at se nærmere på noget af det, vi har hørt om, men også på jagt efter interessante spisesteder til frokost og "en kop øl". Der var rigtig meget godt polsk øl! Sjovt som vi stødte på hinanden her og der rundt i den gamle bydel.
Kl. 19.00 var vi alle samlet i hotellets restaurant til middag.
Efter middagen samledes vi i foyeren/baren til hyggeligt samvær, dog skulle Flemming og PO lige "vækkes", når vi skulle skåle, de fulgte nemlig med i fodbolden på TV-et.
Onsdag den 9. maj
Kl. 10.00 kører vi ud for at se det kæmpemæssige borgkompleks fra middelalderen "Marienburg/Malbork", 40-50 km sydøst for Gdansk.
Vi får også lidt ekstrakørsel i dag. Der er kommet nye veje og ændret vejføring, så virkeligheden stemmer ikke overens med chaufførens GPS, vi følger vejskiltene og kommer fint frem til stedet. Det er et imponerende syn. Vi bliver sat af på en P-plads ved flodbredden overfor, herfra er der en gangbro over flodet Nogat til borgen.
Borgen er anlagt i 1274 af Den Tyske Orden, en korsridderorden. Borgen består af en indre højborg fra 1200-tallet og en midterborg og en forborg fra 1300-tallet. Borgen er reelt et befæstet kloster, og er den største fæstning opført i mursten i middelalderens Europa. Hele borgkomplekset er på ca. 20 ha. Borgen er også optaget på UNESCO's verdensarvs liste.
Der er stærke mure og voldgrave med vindebroer mellem de forskellige borgafsnit. Kom man udefra og skulle ind til hovedborgen/højborgen måtte man passere 14 porte, 4 vindebroer og 3 faldgitre.
Vi kommer ind i forgården, hvor vi skal møde vores specielle borgguide, hun er desværre ikke dansktalende, så rundvisningen foregår på engelsk.
Vi starter i forgården/forborgen, hvor der i middelalderen lå et helt landsby samfund indenfor murene, med alt hvad ridderordenen behøvede af arbejdere og håndværkere, stalde, lagre og værksteder samt handel. Nu er her igen liv med alt, hvad der hører sig til af et turist sted.
For at komme ind i mellemborgen skal vi først over en vindebro, i portbygningen skal vi under et faldgitter, så ind i en portkorridor med skydeskår og nok et faldgitter før vi når den store dobbeltport, der heldigvis står åben til os.
Hvis vi nu ikke havde betalt entré, mon vi så skulle have været igennem den ekstra lille døråbning i den ene port, hvor man nærmest skulle kravle igennem og måske miste hovedet inden man kom helt ind?
I mellemborgen havde ordenens Højmester sin bolig, her var bygninger til gæster, hospital, møde- og festsale, badstue og varmeforsyning.
I inderborgen, Højborgen, boede ridderne og her var kirken samt livsvigtige funktioner som brønd og møller. Her så vi også "det allerhelligste", ude i toppen af et tårn for enden af en lang gang lå toiletsalen, med flere pladser og frit hul/fald ned til bunden (voldgraven).
I mellemborgen ligger ravmuseet, hvor vi så på de fantastiske smykker og nyttegenstande, der er forarbejdet af rav, mange af dem er flere hundrede år gamle.
Guiden havde virkelig meget at fortælle, og hun ville gerne have fortsat, men rundvisningen var sat til 2 timer og vi havde reserveret til frokost.
Kl. 13.00 går vi ned i kælderen i en af bygningerne i mellemborgen, her ligger restaurant Gothic, hvor vi fik en dejlig 3-retters menu med lokale retter, forretten var Zur - traditionel polsk suppe med pølse, æg og timian (serveret i et stort udhulet brød med låg), hovedretten var svinekam i jægersauce med boghvede og rødbeder og til dessert fik vi æblekage med is. Det smagte rigtig godt og var veltillavet, der var bare temmelig meget, det kneb for mange af os at spise op.
Efter spisningen har vi ca en times tid til selv at gå rundt og se mere og andet af borgen, måske købe noget, der var en hel del turistboder med salg af legetøj, souvenir, postkort, bøger, DVD, husflid og andet godt samt flere små serveringssteder, is- og pølseboder mm.
Kl. 16.30 hentede Flemming os, han havde fået kørt bussen ind i forgården til os. Så gik det stille og roligt hjem til hotellet --- bortset lige fra --- en lille ekstratur, det var lige det med motorvejs ind- og udfletninger, hvilken en, var nu lige vi skulle have? Nåh, det skulle have været den, vi lige kørte forbi.
Kl. 19.00 var middagen atter klar til os på hotellet.
Vi drøftede morgendagen, som var planlagt til fri disposition. Der var mulighed for at komme på Lenin Skibsværftet med museet for Solidaritet. PO nævnte, at der også lå en koncentrationslejr i nærheden. Der var bred enighed om KZ-lejren næste dag.
Torsdag den 10. maj
Efter morgenmaden pakker vi af og forlader hotellet, bagagen kommer i traileren og ved 11-tiden sætter vi kursen mod KZ-lejren Stutthof, der ligger ca 35 km øst for Gdansk.
Også idag kom vi på ekstra sightseeing, det var dog hverken Flemmings eller GPS's skyld, der var vejarbejder, så vejen var simpelthen lukket. Vi måtte følge omkørselsskiltene og kom ud ad små veje i det flade kystlandskab, der var gennemskåret af mange små kanaler. Vi så mange storke og storkereder med unger på turen.
Vi kommer fint frem til lejren. Det er kun en mindre del af lejren og nogle få barakker, der er bevaret. Der er gode plancher rundt omkring, som beskriver forholdene i lejren og gode beskrivelser i udstillingerne. Det var ikke den mest behagelige følelse at gå igennem "Dødens Port", det maner til stilhed og eftertanke. Vi bruger en times tid i lejren, så sætter vi atter kursen mod Gdansk.
På tilbagevejen følger vi kystvejen og kommer til en lille badeby, som guiden kendte og anbefalede, her gør vi holdt for frokost og tager lige et vue ud over stranden og Østersøen.
Herefter fortsætter vi ad kystvejen og kommer til floden Wisla, hvor vi bliver færget over på en noget speciel trækfærge, faktisk er det nærmest en pram med en slæbebåd ved siden af. Uheldigvis var denne færge ikke gratis, så vi måtte skillinge sammen til en "busbillet". Vel ovre på den anden side fortsættes af de små kystveje og på et tidspunkt skal vi over en pontonbro, den er noget ujævn og det hopper godt i bussen, men så er vi også tilbage på de bredere veje og lidt senere på motorvejen udenom Gdansk.
Undervejs gør vi ophold ved et meget stort nyt indkøbscenter, hvor vi får et par timer til vores rådighed, inden vi fortsætter mod færgen i Gdynia.
Kl. 19.00 er der ombordstigning/ombordkørsel, men også denne gang skal vi gå ombord.
Kl. 20.00 er buffeten klar til os, og igen med drikkevarer ad libitum (men altså kun til kl. 22).
Det har været en lang og begivenhedsrig dag, så ikke alle orker at snuppe en godnatdrink i natklubben.
Fredag den 11. maj
Kl. 9 ankommer færgen til Karlskrona, vi går i land og venter lige på Flemming og bussen.
Så går det støt hjemad mod København, dog gør vi lige holdt ved et stort supermarked undervejs i Sverige, her kan vi handle lidt og stille den lille sult.
Omkring kl 13 er vi vel tilbage ved DGI-byen.
Det var nogle dejlige dage. Faktisk var det rart kun at være sådan en lille gruppe, det var meget nemmere at komme til at snakke med alle.
Tur til Söderåsens nationalpark ved Röstånga, Skåne
Onsdag den 13. juni 2012 Kl. 09.00 fra Sjælør Station
Vi kører til Söderåsens Nationalpark, der er et 1625 hektar stort skov og klippelandskab i den østlige del af Söderåsen, her vil vi få et par timer til at nyde naturen i det store område.
Det giver forhåbentlig en god appetit til det store "Smörgåsbord" som vi skal nyde på Röstånga Gästgivaregård.
På hjemvejen holdes eftermiddagspause i Lund, hvor der er tid til en lille slentretur i den gamle by.
Vi forventer at være hjemme ca. kl. 17.
Max antal: 90
Referat:
Vi forlod Sjælør Station kl. 9. Vi var 2 busser afsted med 76 deltagere. Vejret var med os, selvom vi fik en lille byge, da vi gik rundt i nationalparken.
Vi fik efterfølgende en meget stor frokostbuffet, der var alt, hvad hjertet kunne begære. Efter at have spist et par timer gik turen hjemad igen.
Vi gjorde holdt i Lund, hvor vi havde mulighed for at se domkirken.
Det var en rigtig hyggelig tur.
Københavns historie fra søsiden
Onsdag den 29. august 2012 Kl. 10.00 (sejltid)
Vi mødes ved Canal Tours på Højbro Plads/Gammel Strand kl. 09.45.
Allan Mylius Thomsen fortæller os om København fra søsiden, mens vi sejler rundt i havnen i en overdækket båd (96 af pladserne er overdækket). Foredrag og sejltur varer ca. 2 timer. Tag en forfriskning med til dig selv til sejlturen. Turen slutter i Nyhavn, hvor der er tid til at ose lidt, inden vi går til Hotel Phønix i Bredgade og nyder en god middag (kl.13).
Max antal: 140
Referat:
Vi blev i alt 89 deltagere på turen.
Vi mødtes kl. 9.45 ved Canal Tours på Gammel Strand i det dejligste solskinsvejr. Jeg er sikker på, at det var fordi vi havde sikret os en overdækket båd.
Foredragsholderen Allan Mylius kom, mens vi var ved at gå ombord i båden.
I det fine vejr, var der mange, der valgte de åbne pladser. Efter en kort velkomst blev mikrofonen overladt til Allan Mylius og vi lagde fra kaj.
Københavns historie blev fortalt i tilknytning til de bygningsværker vi passerede, det er næsten ikke til at referere, se i stedet billederne fra turen med kommentarer.
Det gik dog igen i Allans beretning, når han fortalte om de nye boligkvarterer, der er kommet rundt omkring havnefronten, at de er golde og mangler lokale pubber/værtshuse til at give dem mødesteder, hygge og sjæl.
Vi kom langt omkring, ikke bare fysisk i havnen, men også både historisk og arkitektonisk. Det var et godt foredrag.
Tilbage ved udgangspunktet, Gl. Strand, hoppede Allan Mylius af. Det skulle vi ikke, men det vidste kaptajnen åbenbart ikke, så han skulle lige overbevises om, at vores aftale lød på afsætning i Nyhavn. Havde han vidst det, sagde han, var vi ikke kommet så langt ud i Sydhavnen, sikke da et held for os! Til gengæld blev klokken så også over 12 inden vi nåede Nyhavn.
Den smule forsinkelse betød ikke noget, i Nyhavn skulle vi jo bare daske igennem, indtil vi skulle spise. Der var fin tid både til at nå toiletbesøg og en forfriskning.
Kl. 13 var vi alle forsamlet på Hotel Phønix til spisning, en to-retters menu og kaffe. Vi var ikke helt tilfredse, maden svarede ikke til det bestilte, og det var ikke lige så godt, som sidst vi var der (nov.2008).
Ved 15-tiden var der almindeligt opbrud og arrangementet officielt til ende.
Det gode vejr var med os hele dagen.
Det var måske derfor, man bagefter kunne finde os i smågrupper her og der i byen, nyde "en lille en" til at gå hjem på.
2012 Havnerundfart
Tema for havnerundfarten: Københavns historie fra søsiden
Sejlkortet passer nogenlunde med vores tur i inderhavnen.
Vi kom dog noget længere omkring, da vi både kom i Frihavnen, Nordhavnen helt ud forbi Unicefs nye bygning og ud til slusen/Sjællandsbroen
samt det nye byggeri i Sydhavnen.
Danmarks Saltcenter i Mariager samt ”Den Gamle By” i Århus
Tirsdag den 18. til torsdag den 20 september 2012
Afgang fra Sjælør Station kl. 9.30 og hjemkomst ca. kl. 19.
Vi har 2 overnatninger i Randers på ”Hotel Randers” med halvpension.
Med i prisen er frokost på udturen på Hotel Medio i Fredericia samt udflugt og entréer til Danmarks Saltcenter i Mariager og ”Den Gamle By” i Århus, på hjemvejen gives kaffe og lagkage i Langeskov.
Der er tid til at kigge nærmere på Randers på egen hånd. Det var her Niels Ebbesen vog Grev Gert kaldet ”Den Kullede Greve” og her en Elvis-fan har opbygget en kopi af Graceland.
På Saltcenteret har vi rundvisning i saltmine og fremstilling af ”Det hvide guld” samt adgang til wellness-badet ”Det døde hav”, som er et varmt og meget saltholdigt bassin (indendørs), så husk endelig dit badetøj, så du kan lade dig blive forkælet.
Max antal: 48
Referat:
Tirsdag den 18. september
28 veloplagte personer er klar lidt over kl. 9 til at gå ombord i bussen fra Nygård, hvor vi atter kan glæde os over at have Ruben bag rattet.
Kl. 9.30 kører vi ud fra Sjælør St. og ud ad vestmotorvejen. Kort før Storebæltsbroen holdes en lille ryge- og strække ben pause.
Frokosten indtager vi på Hotel Medio i udkanten af Fredericia. Vi får en dejlig varieret buffet og en enkelt genstand til.
Da vi nærmer os Randers, forlader Ruben motorvejen og kører ind ad den gamle landevej. Han laver en lille afstikker, så vi kommer forbi Randers' nye seværdighed "Graceland i Randers", der er en tro kopi af Elvis Presley's hus Graceland.
Efter denne lille rundtur, får vi en prøve på Rubens kørefærdigheder, vi ville have forsvoret, at der var plads til en bus i de smalle gader i centrum, men det lykkedes for Ruben at få listet bussen rundt og holde lige foran indgangen til hotellet.
Lidt over kl. 16 tropper vi op i receptionen og får udleveret vores værelsesnøgler.
Herefter har vi resten af eftermiddagen til at gå på opdagelse i Randers.
Mon det stadig er muligt at købe "Randers Handsker"? Hvad var det nu med Randers' berømte helt Niels Ebbesen? Og bryggerhesten kaldet "Randershingsten"?
Kl. 19 mødes vi spisning i en af de fine gamle sale, vi får serveret en meget lækker 3-retters menu af nogle veloplagte og hyggelige tjenere.
Onsdag den 19. september
Efter morgenmaden er vi klar til afgang kl. 10.
Ca. 10.30 er vi fremme ved Danmarks Saltcenter i Mariager. Vi bliver budt velkommen og vist op på 1. sal, hvor selve udstillingen om saltet er. Vi bliver vist rundt i udstillingen en lille times tid, mens vi får fortalt en masse om saltets kemi, forskellige udvindelsesmetoder, historie og anvendelse.
Det er virkelig utroligt, hvor mange ting salt indgår i. Det var også en overraskelse, at saltforekomsten ved Hobro rækker til 16.000 års forbrug. Vi blev absolut meget klogere.
Herefter har vi et par timer på egen hånd, hvor vi kan gå rundt i resten af saltcenteret og se på bl.a. saltsydning. En del har husket badetøjet og nyder at flyde rundt i det varme saltvands bassin kaldet "Det Døde Hav". I museumsbutikken kan der købes salt i alle afskygninger både til indvordes og udvordes brug. Der er også tid til at gå en tur i de hyggelige gader i Mariager.
Ruben har gjort bussen klar til os lidt over kl. 14, så vi kan serviceres med varm kaffe, Irish Coffee eller varm lumumba foruden kolde øl og vand.
Kl. 14.30 forlader vi Mariager og følger kystvejen mod Hobro, indtil vi kommer til Voldstedlund med den meget store langdysse "Kongehøjen". Vi gør holdt og beser langdyssen, åbningerne er dog noget snævre og fugtige, så det indbyder ikke lige til en kravletur ind i kamrene.
Herfra kører Ruben rigtig udsigtstur med os henover landet ad de små snoede biveje. På et tidspunkt møder vi en lastvogn, der er ikke plads til os begge, så Ruben brillierer igen med sine kørefærdigheder og bakker indtil det er muligt at vende og komme ud på lidt større veje.
Vi når trygt og sikkert Randers omkring kl. 16, og har igen tid til at ose rundt inden vi kl. 19 atter sætter os til bords på hotellet til nok en lækker 3-retters menu.
Under middagen sludrer vi med tjenerne om de fine lokaler og interiør, hvorefter han viser os lidt rundt og fortæller om hotellet. I receptionen kan man købe en bog om hotellet, som er udgivet i 2006 i anledning af hotellets 150 års jubilæum, den var der en del, der købte.
Vanen tro samles mange til en lille godnat drink inden sengetid.
Torsdag den 20. september
Kl. 9 har vi tjekket ud og er klar til hjemkørsel.
Så snart vi når motorvejen, kører vi ind på den første rasteplads. Klubben giver "en lille een", så vi kan skåle med "Snedker-Børge" og ønske ham tillykke med fødselsdagen.
Turen fortsætter mod Århus, hvor vi er fremme ved "Den Gamle By" lige omkring kl. 10. Billetterne ligger klar til os og alle får deres adgangstegn.
De næste 4-4½ time har vi til at gå rundt og bese alle de gamle bygninger og udstillinger og få tid til at spise frokost. Der er meget at se på og lære om og ikke mindst at købe.
(Her havde jeg den personlige oplevelse, at blive budt på "søbekål" i køkkenet i den gamle købmandsgård. Det smagte fortrinligt, og jeg fik opskriften med hjem, dog kun mundtligt).
Den nye 1970-er afdeling var jo en rigtig sjov "ka' du huske" oplevelse.
Kl. 14.30 stiger vi alle ombord i bussen igen, og kører direkte til Langeskov Planteskole, hvor de venter os med kaffen og deres dejlige hjemmelavede lagkager.
Nu er vi fyldt op til at klare det sidste stræk hjem. Det viser sig, at det ikke går så glat som det plejer. Ved Slagelse er trafikken gået i stå, vi sidder fast i kø og hastigheden fremad er et sted mellem stillestående og snegletempo, da vi langt om længe er nået frem til en afkørsel, snupper Ruben den og vi fortsætter ad den gamle hovedlandevej. Herfra kan vi se køen på motorvejen og vi får også øje på årsagen, der holder en brændende lastbil, med diverse opbud af brand- og politibiler.
Da vi endelig er tilbage på Sjælør Station er klokken blevet ca. 20.
Atter har vi haft nogle dejlige dage med gode oplevelser, selvom den sidste var lidt alvorlig og ikke planlagt.
Sang og viser
Onsdag den 24. oktober 2012 kl. 12.30
Det foregår i selskabslokalerne på Arnold Nielsens Boulevard 28.
Vi starter med spisning til eget akkompagnement af kniv og gaffel. Kl. 14 kommer ”De Lystige Musikanter” og underholder os. Der holdes en pause undervejs, hvor vi serverer kaffe.
Max antal: 100
Referat:
Der var knap 100, der havde meldt deres ankomst til en hyggelig sammenkomst med "De Lystige Musikanter". Vi startede med at spise, hvorefter vi fik en times underholdning med gamle viser, som vi kunne synge med på. I pausen fik vi kaffe med Ulla's (Ulla H) dejlige hjemmebagte småkager.
Efter pausen fortsatte de lystige musikanter og nogle deltog i dans.
En rigtig hyggelig og fornøjelig dag.
Julefrokost med julehygge
Fredag den 30. november 2012 kl. 13.00
Julearrangementet foregår i Tårnby Bowlinghals restaurant, Astridsvej 70, tæt på Tårnby Torv.
Bus linie 350 S, 30 og 36 samt Øresundstoget har stop/station ved Tårnby/Tårnby Torv.
Med i prisen er 2 øl eller vand og 2 snapse.
Referat:
Der var tilmeldt 160 personer til årets julefrokost.
Vi startede med at spise. Snaps, øl, sild og ål blev serveret ved bordene, så var den værste sult stillet. Derefter var den store buffet klar, hvor vi blev delt i hold og det gik rigtig godt, ledsaget af den gode musik fra vores faste musiker Peter Vigh.
Ris à l'amanden kom rundt på bordene og der var mandelgaver til de heldige. Så blev der serveret kaffe og chokolade.
Der var nogle, der var ude at danse og andre sang med.
Vi sluttede traditionen tro med at synge "Skuld gammel venskab rejn forgo"
Det gik så godt, at vi bestemte, at vi vil holde vores julefrokost næste år samme sted.