2013_arrangementer

2013 arrangementer


Her er listen over vores arrangementer afholdt i 2013.

Ved at klikke på arrangementsnavnet i listen kommer du direkte til det sted på siden, hvor det pågældende arrangement er beskrevet.
Roskilde Domkirke og Roskilde Kloster


Onsdag den 16. januar 2013 kl. 09.00


Afgang fra Sjælør Station kl. 09.00 og forventet hjemkomst ca. kl. 18


Vi kører til Roskilde. Vi deles i hold og har guidet rundvisning i både domkirken og klosteret (der er dog forbehold for kirkelige handlinger i domkirken).
Indimellem holder vi frokostpause på ”Håndværkeren”, hvor der serveres en 2-retters menu + en genstand. Om eftermiddagen kører vi til ”Malerklemmen” ved Borup og får kaffe med deres berømte hjemmelavede æbleskiver.
Max antal: 90 (og mindst 30).Referat:
Den 16. januar 2013 var vi omkring 78 af ialt 85 tilmeldte på tur til Roskilde med afgang fra Sjælør St. lidt over kl. 9.00 med 2 blå "Nygaard" - busser og 2 kendte chauffører Ruben og Lasse.
Koldt var det, men humøret var højt, og busserne kom i god tid før afgang, så man kunne kom ind i varmen.
Kl. 9.40 ankom vi til Stændertorvet ved Domkirken, hvor busserne kunne holde. Det var blevet så tåget i Roskilde, at vi knap nok kunne se domkirken.
Ved domkirken sluttede vi os til dem, der var taget direkte og fik delt os i 3 hold, hvoraf de 2 startede i kirken og 3. hold gik den korte tur over til Roskilde Kloster.
Efter rundvisninger af 1 times varighed skiftede vi.
I domkirken fik alle udleveret et hæfte (nærmest en hel bog), Roskilde Domkirke Guide, og i klosteret kunne vi formedelst 30 kr. købe noget tilsvarende.

Omkring kl. 12.15 kunne vi spadsere op til "Håndværkeren", Hersegade 9, hvor vi hyggede os et par timer, og fik serveret rejecocktailanretning, gl.dags oksesteg samt et glas vin/øl.

Kl. 14.45 var vi spadseret tilbage til busserne ved domkirken.
Undervejs over Stændertorvet fortæller Nanna, at der under torvet ligger ruiner af den gamle bymidtes sognekirke, som har et meget smukt mosaikgulv. Man kan komme ned og se det, hvis man henvender sig på turistkontoret.


Vi kørte så til traktørstedet "Malerklemmen", Dyndet ved Borup. På køreturen kom vi også ind i en hel del meget tætte tågebanker, hvor det kneb med udsigten.
Vel fremme ved Malerklemmen, venter der os en dejlig oplevelse i de ret hyggelige lokaler. Vi fik en meget positiv velkomst af 3 servitricer, der serverede kaffe ad libitum i kander med deres berømte æbleskiver til.

Klokken 16.45 var der afgang mod Sjælør Station, hvor vi kunne takke af lidt før kl. 18.00 efter en begivenhedsrig og hyggelig dag.
(Den ene bus kørte omkring Roskilde Station, og satte dem af dér, der gerne ville det).


Uddrag af rundvisningerne:
(se mere på teksterne til billederne)


Roskilde Domkirke:
Først fik vi lidt historie, bl.a. at kirken i 1995 blev optaget på Unesco´s liste over verdens umistelige kulturværdier.
Herefter rundvisning med mange informationer i kirken og nogle af gravkapellerne, bl.a. "Helligtrekongers Kapel", "Frederik 5.s Kapel" (her hørte vi den mere rigtige sandhed end den i den aktuelle film "Kongelig Affære" med bl.a. Mads Mikkelsen) samt Christian 4.s Kapel.
Et af holdene nåede at høre det gamle ur med de mekaniske figurer slå, men ikke alle nåede at se figurerne bevæge sig. Det er Sct. Jørgen og dragen, Sct. Jørgens hest går til angreb på dragen, Kirsten Kimer slår kvarterslag på en lille klokke og Per Døver slår timeslag på en stor klokke. De mekaniske figurer er fra ca. 1500.


Roskilde Kloster:
Historien går helt tilbage til begyndelsen af 1200-tallet, hvor der på grunden blev opført et stort Dominikanerkloster. Op til Reformationen i 1536 fungerede dette såkaldte Sortebrødrekloster som et religiøst centrum, men munkene ydede også forsorg og medicinsk hjælp til især den fattige del af Roskildes befolkning.
De munkesten, der i 1200-tallet blev anvendt til opførelse af Dominikanernes kloster i Roskilde, danner den dag i dag rammen om Roskilde Kloster, som "genbrugssten" i klosterets hovedbygning.
Efter Reformationen beordrede Kong Christian d. 3 samtlige katolske klostre lukket, og Sortebrødreklosteret i Roskilde blev nedrevet. I 1565 købte herremanden Mogens Godske grunden, og byggede en mindre herregård med udstrakte jordtilliggender langs Roskilde Fjord.
I 1699 fik to adelsenker kongens tilladelse til at købe stedet for at stifte et frøkenkloster. Formålet var at skabe et hjem med ordentlige rammer for unge adelsfrøkener, der ikke var blevet gift i en passende ung alder. Roskilde Adelige Jomfrukloster blev således det første egentlige protestantiske frøkenkloster i Danmark.
På rundvisningerne så vi Klosterkirken, Riddersalen, Den Røde Stue og Brahestuen. Guiden berettede om Sortebrødremunke, klosterliv, adelige jomfruer og det nutidige Roskilde Kloster. Endvidere beså vi et klenodie, som helt reelt ikke tåler dagens lys, nemlig "Nakkebølletæppet", det er broderet i 1589.


Malerklemmen:
Hovedbygningen på Malerklemmen kan dateres tilbage til Stavnsbåndets tid, det vil sige ca. år 1750. Dengang var stedet en gård, som ridefogeden boede på for at holde opsyn med stavnsbønderne, der boede i omegnen. Da Stavnsbåndet blev ophævet, blev dette sted og mange lignende steder rundt om i landet, givet til ridefogeden af hovedgodset. I dette tilfælde Svenstrup Gods. I tilknytning til gården blev der skænket et lille stykke jord, som ridefogeden kunne dyrke. Jorden var en smal stribe, klemt inde mellem Svenstrup og Giesegårds jorde. Deraf navnet "KLEMMEN".
Herefter blev stedet drevet som bondegård frem til 1963, hvor en kunstner købte gården og lavede den om til traktørsted. Deraf hele navnet "Malerklemmen". I dag ejes og drives stedet, som restaurant af Eyvind & Marianne Munch.
Malerklemmen er specielt kendt for sit udvalg af te og sine gode gammeldaws æbleskiver, der er kendt landet rundt. Dejen blandes hver dag efter en hemmelig opskrift og serveres sprøde og nylavede. De fremstilles i køkkenet som i gamle dage på 2 stk. 19 hullers pander med en strikkepind som eneste værktøj.
Hyggedag på Arnold Nielsens Boulevard 28


Onsdag den 20. februar 2013 Kl. 13.00


Vi starter med at spise. Efter spisning og hyggesnak, spiller vi banko. Der spilles 10 spil i alt.
Efter 5. spil får vi eftermiddagskaffe, hvorefter vi spiller de sidste 5 spil.
Vi slutter ca.kl. 17.00


Referat:
116 havde tilmeldt sig. Vi startede med at spise mørbradgryde og islagkage.
Vi tog de første 5 spil banko, herefter var der pause med kaffe og småkager, og dernæst de sidste 5 spil.
Som noget nyt var alle præmier små kuverter med penge; 1 række gav 100 kr., 2 rækker gav 200 kr. og fuld plade gav 400 kr., der var sidegevinster til fuld plade, små poser med chokolade.
Rigtig hyggeligt som det plejer at være. 
Næstved Museum


Onsdag den 13. marts 2013 Kl. 08.30 fra Sjælør station


Fra Sjælør station køres til Næstved Historiske Museum. Her har vi guidet rundvisning om formiddagen skiftevis på det historiske og det keramiske museum. Derefter fortsættes ad Margueriteruten til Præstø, hvor vi skal nyde en 2-retters menu på Præstø Fjordkro. Forventet hjemkomst ca. kl. 17.
Max antal: 49Referat:
50 personer var tilmeldt turen. Vi startede fra Sjælør Station kl. 8.30 med bussen til Næstved. Da vi ankom, blev vi delt i 2 hold. Det ene hold startede med rundvisning i Boderne med guide, som fortalte om Kähler keramik og Holmegårds glas. Der var en stor udstilling af keramik og glas.
Det andet hold startede i Helligåndshuset, hvor en guide fortalte spændende historier om, hvordan huset var blevet brugt som hospital for fattige folk, samt et sted hvor der blev afleveret børn født udenfor ægteskab. Huset rummede også et lokalmuseum med fund fra omegnen samt bødlens historie. Da begge hold havde været begge steder, kørte vi videre ad Margueriteruten til Fjordkroen i Præstø. Vi ankom til Fjordkroen i en snebyge, så vi skyndte os ind.
Her fik vi dejlig mad (kalvesteg stegt som vildt med alt tilbehør) og pandekager med is og frisk frugt, derefter kaffe.
Kl. 16 kørte vi tilbage mod Sjælør Station.
Igen en rigtig god tur.


Kassereren i snak med chaufføren Ruben, mon det er om "kan du huske sidste tur?"Ordinær Generalforsamling


Onsdag den 24. april 2013  kl. 14.00


I selskabslokalerne på Arnold Nielsens Boulevard 28.


Vi vil gerne opfordre medlemmerne til at melde sig til bestyrelsesarbejdet, man kan jo starte forsigtigt som suppleant.


Efter generalforsamlingen vil der være lejlighed til selskabeligt samvær, hvor klubben byder på kaffe og brød.Referat fra beretningen:

Der var tilmeldt 73 til det efterfølgende kaffebord.

Vi måtte "i huj og hast" flytte generalforsamlingen, da der var lukket på Arnold Nielsens Boulevard pga. vandskade. Vi fik et lokale på Roskildevej 272, her blev borddækning mm klaret af lokalets personale, dog mod betaling, men så slap bestyrelsen for det. Vi fik banken til at sende nye indkaldelser ud med den nye adresse, og det blev lige nået indenfor den lovpligtige tidsramme.

Den vigtigste beslutning i år, var at kontingentet blev hævet til 150 kr.
ZenGarden og Outlet i Ringsted


Onsdag den 8. maj 2013 kl. 09.00 fra Sjælør Station.

Hjemkomst forventet ca. kl. 18.


Turen går til ZenGarden ved Stenlille, her skal vi nyde det store have- og bjerglandskab med de smukke rododendron i fuldt flor og det unikke Koi-karpe anlæg. Frokosten, som er en 2-retters menu m. kaffe, indtages også i ZenGarden. Kl. 15 kører vi til Ringsted, hvor bussen gør holdt ved det store indkøbscenter med bl.a. en stor Outlet-butik. Her vil i få en god times tid til at gå på jagt efter favorable tilbud, inden vi atter kører hjemad.
Max antal: 79Referat:
Den 8 maj tog 68 personer til Zengarden med dobbeldækker bus fra Sjælør station.
På grund af det sene forår var der desværre ikke mange blomster at se på. Det var en meget flot anlagt have i japansk stil med mange granitsten, der var bygget til bjerglandskab og damme med koi karper i.
Efter rundturen i haven var der spisning, hvor vi fik vandbakkelse med hønsesalat og kalvesteg med springløg omviklet med bacon, champignon, kartofler og flødesovs.
Til kaffen kom ejeren og grundlæggeren af haven Jørgen og fortalte hvordan han havde fået ideen til haven. Han havde nu arbejdet i 20 år på den 5000 m2 store have, og han var begyndt på en udvidelse på den anden side af vejen.

Efter kaffen kørte vi til Ringsted Outlet på shopping tur, hvor vi fik 1 time til at handle.
Derefter gik turen hjem til Sjælør station igen.
Politigården


Onsdag den 12. juni 2013 Kl. 13.00


Vi mødes på Tivoli Hotel, Arni Magnussons Gade 2, Kh.V, kl. 13 til spisning og kaffe. Herfra går vi over til Politigården, hvor vi skal være kl. 15.50. Rundvisningen på Politigården varer ca. 1½ time.

Arrangementet er primært for de, der ikke kunne deltage sidste gang. HUSK at skrive dit telefonnummer, eller e-mail adresse på tilmeldingen, så du kan få besked, hvis du ikke får plads.

Arni Magnussons Gade er en sidegade til Kalvebod Brygge mellem Fisketorvet og Bernstorffsgade. Fra S-togs station ”Dybbølsbro” er der ca 10 min. gang. Bus 11 A har stop ved Hovedbanegården samt ved Tivoli Hotel.


Referat:
Spisningen var for alle medlemmer, der havde lyst. Det var udelukkende rundvisningen, der havde deltagerbegrænsning.
Der deltog 60 i spisningen, menuen stod på Wienerschnitzel og Gateau Marcel efterfulgt af kaffe.
Kl. 15.30 spadserede de 50 til Politigården for rundvisning.
Der er ikke refereret særskilt for denne rundvisning, da det er en gentagelse fra tilsvarende tur i 2011 (se evt. denne).
Agersø


Onsdag den 26. juni 2013 Kl. 07.30 fra Sjælør Station

Hjemkomst forventet ca. kl. 19.


Bussen kører til Stigsnæs, hvorfra vi sejler til den idylliske ø Agersø. På Agersø deles vi i 2 hold og har skiftevis bytur og tur rundt i en overdækket traktorbus, begge dele med guide. Undervejs spiser vi på Agersø Kro. På hjemturen holder vi ind ved Maglesø Traktørsted og får eftermiddagskaffen.
Max antal: 48 (og min. 30)Referat:
Det blev noget af et tilløbsstykke. Der kom rigtig mange tilmeldinger og vi ville jo nødig sige nej til så mange. Kroen kunne godt have os, så enden blev, at vi måtte have en bus mere end planlagt, den kunne dog ikke komme med på færgen. Da Birgit og jeg ankom til Sjælør Station kl. 6.47 var Iry i fuld gang med afhakningen og Nygaards busser med chaufførerne John og Lasse var klar til at modtage os. De første var allerede mødt op og alle var kommet til tiden. Vi kunne faktisk køre ret præcist kl. 7.30 mod Stigsnæs Havn, hvor vi ankom lidt over kl. 9.00.
Tænk der var kun eet toilet (på havnen) til 90 mennesker, så der blev lang kø, det var faktisk kun lige, vi fik de sidste med færgen, der sejlede kl. 10.00.
Agersø har 159 fastboende, hvoraf den yngste var 5 mdr. og den ældste 98 år.
På kajen blev vi mødt af 3 lokale guider og vi blev delt op i 3 hold, hvoraf det første kørte rundt med traktorbussen. De to andre hold gik rundt.
Kl. 12.15 endte vi alle på Agersø Kro, hvor vi fik rejecocktail og wienerschnitzel med et glas vin.
Omkring kl. 13.30 kørte et andet hold af sted med traktorbussen. Hold 1 gik byvandring. Kl. 14.30 fik sidste hold mulighed for at opleve traktorbussen.
Vi havde den ene bus med over på øen og oprindeligt skulle den have kørt bagefter traktorbussen, men den var lidt for stor at køre rundt med.
Det lykkedes på denne måde, at alle fik en kørende tur rundt på øen.
Det er vores indtryk, at alle vor guider meget gerne ville fortælle os alt om øen. Især traktorføreren var meget levende. Han var også turistchef og krovært mv.
Klokken 15.30 var vi alle igen samlet nede ved havnen og nåede færgen. På den anden side holdt vor anden bus med Lasse, så vi nu kunne køre videre til Maglesø Traktørsted omkring Holbæk for kl. 17.00 at indtage vor eftermiddagskaffe/-te med dejlig hjemmelavet æblekage til.
Kl. 18.00 gik det tilbage til Sjælør Station uden stop. Vi var der lige før kl. 19 som planlagt.
Det var igen en dejlig tur med gode "gamle" kolleger m.v. Vejret var med os, kun lidt regn omkring kl. 17.00. Tak for denne gang.

Benny
5-dages tur til Prag


Mandag den 2. til fredag den 6. september 2013


Vi mødes på Sjælør station, busafgang kl. 06.30
Forventet hjemkomst er sidst på aftenen.


I prisen indgår:
Færgen Gedser-Rostock med morgenkaffe på udturen og aftensmad på hjemturen.
4 overnatninger på Hotel Barcelo med ½-pension. Byvandring i Prag. Aftensejltur med spisning på Moldau. Udflugter til Karlstejn og Troja slot.
Der bliver også tid til Prag på egen hånd. Vi har dansk rejseleder med.
Max antal: 49 (og min. 35)Referat:


Mandag d. 2. september tog 32 glade gæster med bussen fra Sjælør station til Prag.
Vores chauffør Rene og guiden Susanne tog godt imod os. Første stop var for at få turmappen (guidens), som skulle indeholde deltagerliste og program. Men desværre manglede programmet.
Næste stop var Gedser, hvor vi fik kuponer til at købe toldfri tobak. Ombord på færgen fik vi en dejlig morgenbuffet og fik handlet toldfri varer.
I Tyskland var det første stop Border Shop, derefter gik turen gennem Tyskland med tilpas mange pauser, kl. 19.30 ankom vi til Hotel Barcelo hvor vi fik vores nøgler og så var der buffet i restauranten.


Tirsdag tog vi efter morgenmaden på byvandring i den gamle bydel, hvor vi så republikpladsen og folkets hus, krudttårnet og huset med den sorte madonna.
Vi var inde i Tyn-kirken og så Tycho Brahe´s statue og sarkofag. Så gik turen til det astrologiske ur, hvor vi stod som sild i tønde og ventede på at klokken blev 12.00 og dukkeparaden startede, derefter gik turen til Karlsbroen. Det var kejser Karl 4. der grundlagde broen 1357 og som den først blev opkaldt efter langt senere, helgenstatuerne på broen er kopier af de oprindelige. På Karlsbroen er der et væld af souvenirer, karikaturtegnere og musikalske udfoldelser.
Vi mødes igen kl. 15.30 på Rådhuspladsen efter at vi på egen hånd var gået rundt i den dejlige by og fået noget at spise og drikke.


Onsdag tog vi efter morgenmaden på tur til Troja Slot som er et barok palads beliggende i bydelen Troja. Slottet ejes af byen Prag og blev bygget fra 1679 til 1691 for greverne Sternberg, og huser Tjekkiske kunstsamlinger. Ved slottet er der en smuk park med terrasser, statuer og fontæner.
Efter slottet tog vi en tur på det gule marked, hvor vi fik frokost for egen regning og nogle fik handlet, derefter tog vi tilbage til hotellet.
Om aftenen var vi på sejltur på Moldau-floden med en udflugtsbåd, vi så Prag fra søsiden og fik buffet ombord. Det var en rigtig dejlig tur og vejret var med os.


Torsdag tog vi igen på tur efter morgenmaden, vi tog på en 5 timers udflugt til Karlstein, landsbyen med borgen, der ligger smukt på en klippetop over byen.
Der var tre muligheder for at komme op til Borgen, gå eller køre med taxa eller hestevogn, nogle valgte hestevogn, men vi valgte taxa, vores chauffør kørte så stærkt, så vi måtte bede ham om at sætte farten ned. Vi blev sat af et stykke fra Borgen og måtte så gå resten af vejen.
Borgen blev grundlagt af Karl den 4. i 1348. Historisk set har den tjent som forsvarsborg. Vi gik ned fra Borgen, på vejen ned var der masser af restauranter og souvenirboder. Efter en dejlig tur, gik det hjemad til hotellet, hvor der var aftenbuffet.


Fredag afgang fra hotellet, med lidt besvær, bussen stod indeklemt mellem parkerede biler og busser, med lidt held og snilde kom vi endelig fri.
Så gik turen hjemad med tilpas mange pauser, var vi hjemme ca. kl. 21.30, og en dejlig tur var slut.


2013  Prag

Tirsdag den 3. sep. 2013 på byvandring i Prag

Onsdag den 4. sep. 2013 byder på tur til Troja Slot og aftensejlads på Moldau

Torsdag den 5. sep. 2013 gælder det en dagstur til KarlstejnLundekrog Landbomuseum samt Korporalskroen


Tirsdag den 8. oktober 2013 kl. 09.30 fra Høje-Taastrup Station


Afgang fra Høje-Taastrup Station, Banestrøget kl. 9.30 og hjemkomst ca. kl. 17.
Turbusserne holder på vestsiden af stationen på Banestrøget ved taxaerne og den store P-plads.
S-tog linie B, samt regionaltog og fjerntog stopper på Høje-Taastrup. Herudover holder buslinierne, 120, 123, 127, 400 samt 400S ved stationen.
Formiddagskaffen i bussen er for egen regning.
Vi kører til Lundekrog Landbomuseum i Li. Skensved.
Museet indeholder værksteder, butikker, landbrugsredskaber, husgeråd, vogne, møbler, dragter og håndarbejder for perioden 1840-1950.
Efter et par timer kører vi til Korporalskroen i Karlslunde, hvor der venter os en 2-retters menu. Efter spisning er der en times tid på stedet til at bese ”Den Gamle Købmandsgård” og ”Osteladen”. Her er der mulighed for at se på og købe antikviteter, vine og specialiteter samt oste.
Vi afslutter med kaffe og kage på kroen, inden vi kører tilbage.
Max antal: 95Referat:
Der var tilmeldt 51 til turen. Vi fik et par afbud på dagen, så vi endte med at blive 47. Chaufføren Tine havde kaffen klar, så dem der trængte kunne få sig en tår undervejs.
Det var heldigt, at vi havde et lokalt busselskab til at køre denne gang, for chaufføren vidste, at bussen ikke kunne komme frem ad den planlagte rute pga diverse vej- og broarbejder. I stedet for fik vi en dejlig tur ind over landet på de små snoede veje gennem små næsten glemte landsbyer.
Lidt over kl. 10 rullede vi ind på Lundekrogs forplads. På museet blev vi modtaget af nogle af museumsforeningens medlemmer.
Vi fordelte os i mindre grupper og startede vores rundture i forskellige udstillinger, hvor "museumsvennerne" stod klar til at fortælle om de forskellige udstillinger og ting og sager og til at svare på alle vores spørgsmål.
Det var virkelig en vandring i nostalgiens verden, det var meget interessant og fornøjeligt.

Ca. 12.15 forlod vi Lundekrog og kørte mod Korporalskroen, hvor middagen stod på aspargessuppe og kalvesteg stegt som vildt, det smagte dejligt.
Efter middagen var det tid til "strække ben pause" og til at gå på opdagelse og indkøb i Osteladen samt Den Gamle Købmandsgård, det var næsten også ren nostalgi her.
Kl. 15.30 var eftermiddagskaffen klar på kroen.
Herefter kørte vi tilbage til Høje-Taastrup Station.

En tur, hvor vi i den grad fik genoplevet mange ting fra barndommen.
Julefrokost med julehygge


Fredag den 29. november 2013 kl. 13.00


Julearrangementet foregår i Tårnby Bowlinghals restaurant, Astridsvej 70, tæt på Tårnby Torv.

Bus linie 350 S, 30 og 36 samt Øresundstoget har stop/station ved Tårnby/Tårnby Torv.

Med i prisen er 2 øl eller vand og 2 snapse.Referat:
Der deltog 168 i årets julefrokost.

Der blev omdelt et sanghæfte med forskellige julesange, så vi fik rørt stemmerne til andet end snak og Peter spillede som sædvanlig dejligt.
Det var anden gang, vi afholdt arrangementet i Tårnby Bowlinghal. Det var ligeså vellykket som sidste år.


Her er Morten Ingemann's humoristiske tegning over fusionen. Den har været bragt i Ekstra Bladet den 28. okt. 2013