2017 arrangementer
Her er listen over vores arrangementer afholdt i 2017.
Ved at klikke på arrangementsnavnet i listen kommer du direkte til det sted på siden, hvor det pågældende arrangement er beskrevet.
Bowling og spisning
Søndag den 22. januar 2017 kl. 10.30
I Big Bowl, Gammel Jernbanevej 31, 2500 Valby.
Der er 5-10 min gang fra Valby S-station.
Vi har to timers bowling kl. 11-13, herefter stor frokostbuffet inkl. en øl og en snaps samt kaffe.
Under spillet serveres en forfriskning (også til de, der hepper).
Du kan sagtens deltage uden at skulle spille. Et heppekor er velkomment.
Arrangementet forventes afsluttet ca. kl. 16.30.
Referat:
Det gik godt, men der var massivt afmeldinger, vi skulle have været 48 men blev kun 35.
Vi fik rigtig god mad og alle hyggede sig.
Hyggedag på Arnold Nielsens Boulevard 26.
Tirsdag den 7. februar 2017 Kl. 13.00
Vi starter med at spise, inkl. en genstand. Herudover kan øl, vand og vin købes til rimelige priser.
Efter spisning og hyggesnak, spiller vi banko. Der spilles 10 spil i alt.
Efter 5. spil får vi eftermiddagskaffe, hvorefter vi spiller de sidste 5 spil.
Vi slutter ca. kl. 17.00.
Referat:
100 medlemmer var tilmeldt hyggedagen, 95 kom.
Vi startede med at spise mørbradgryde og islagkage. Derefter gik vi igang med bankospillet.
Efter 5. spil holdt vi pause for eftermiddagskaffen, vi fik rigtige bager-småkager til, de var gode.
Der var blevet ryddet op i bankopladerne, så nu er alle fra samme serie. Det var sikkert derfor, der kun var 1 x fuld plade i hvert spil i år.
Isefjordens perle, Orø
Fredag den 17. marts 2017 kl. 09.45
Bussen afgår fra Ingerslevsgade ved DGI-Byen kl. 09.45. Mødetid senest kl. 09.30.
Det fremrykkede tidspunkt skyldes, at bussen stopper i Frederikssund ved stationen for at samle deltagere op.
Mødetid ved Frederikssund Station er kl. 10.15, bussen afgår herfra kl. 10.30.
Vi kører med Dania Turist til Isefjordens Perle. Turen går over Frederikssund til Hammer Bakker, hvor vi kommer med trækfærgen til Orø.
Vi får en guide med, mens vi kører rundt på øen. Der serveres middag på Orø Kro og senere får vi kaffe.
Orø Kro er desværre gået konkurs, i stedet skal vi spise på "Den Gode Viking".
Forventet hjemkomst ved DGI-Byen ca. kl. 17.30 (17.30 - 18).
Referat:
Vi startede i Ingerslevsgade i rimeligt vejr, og efter at vi havde fået 5 personer mere med, da vi var kommet over Frederikssundsbroen , fortsatte vi til Hammer Bakker, hvorfra kabelfærgen afgik hver 20. min.
Det tog kun 6 minutter, så var vi på Orø, hvor guiden ventede på os.
Man kunne straks høre, at det var Orøborger med kendskab til livet på Orø. Han havde levet det meste af sin tid på øen og var én de 17 ældste. Først som gårdejer og senere som pedel i 25 år på skolen.
Vi fik fortalt om livet på øen med aktivt fællesskab. Man kunne vandre langs vandet rundt om øen eller eventuelt leje en cykel.
Børnene var der også tænkt på, idet der var en dyrepark, Børnehuset med vuggestue og børnehave samt sin egen hyggelige legeplads og skole med ca. 30 børn.
Orø's vartegn, Orø Stenen, er kommet fra Bornholm. Den vejer 20 tons.
Orø er på ca. 14 km2 med ca. 850 fastboende i ca. 500 helårsboliger. Der er ca. 1200 sommerhuse.
Vi forlod bussen for at tage indenfor i Orø Kirke, som er fra 1100-tallet. Der var bl.a. smukke kalkmalerier, de var skjult under et hvidt lag, som blev fjernet i 2001.
Efter rundturen, hvor vi så meget forskellige bindingsværkshuse, var der tid til frokost.
Orø Kro var lukket, så vi spiste på Den Gode Viking med god gammeldags mad.
Mellem maden og kaffen var der lejlighed til at købe diverse røgede ting i det lille røgeri overfor.
Ordinær Generalforsamling
Mandag den 3. april 2017 kl. 14.00
Ordinær Generalforsamling i selskabslokalerne på Arnold Nielsens Boulevard 26.
HUSK, har du forslag, der skal behandles på generalforsamlingen, skal det være bestyrelsen i hænde senest 17. marts 2017.
Efter generalforsamlingen vil der være lejlighed til selskabeligt samvær, hvor klubben byder på kaffe og brød.
Referat:
Kassereren havde taget PC-en med og ville gerne vise, hvordan man bruger hjemmesiden med tilmeldinger m.m.
Noter fra bestyrelsen:
Der var 67 tilmeldte til det efterfølgende kaffebord.
Forårstur til Sydslesvig, 5 dage.
Søndag den 23. til torsdag den 27. april 2017
Afgang fra Sjælør Station søndag den 23. april. kl. 07.30. Mødetid senest kl. 07.15
Forventet hjemkomst på Sjælør den 27. ca. kl. 18.
Vi tager med Klingenberg Rejser til vores gamle landsdel syd for grænsen. Vi skal bo på Hotel Wikingerhof i Kropp (en mindre by mellem Slesvig og Rendsborg).
På udturen bliver der ophold i Flensborg, med lidt til både shopping og frokost (for egen regning). I Kropp får vi en lille bustur i byen inden indkvartering.
Mandagens tur går først til Eider-dæmningen, med tid til at se bygningsværket. Herefter til Friedrichstadt ”Det lille Amsterdam”, her får vi en kanalrundfart og afslutter med frokost. Dernæst køres til Husum, i får tid på egen hånd til at opleve den maritime stemning i den unikke havn samt mærke havets åndedræt med flod og ebbe.
Tirsdag er planlagt tur til Rendsborg, vi skal bl.a. se en historisk paradeplads fra Christian 3. tid og en svævefærge over Kielerkanalen. Derfra fortsætter vi til Kiel, hvor vi skal på gåtur rundt i byen med guide.
Den sidste dag går til Slesvig by, med formiddagen (og frokost) på egen hånd. Eftermiddagen byder på mulighed for at se Dannevirke eller Gottorp Slot, evt. at blive i Slesvig.
På hjemturen holder vi i Christiansfeld, byen er kommet på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal have et gensyn med Den Gamle Grænsekro, her holder vi frokost.
I prisen indgår: 4 overnatninger, 4x aftensmad, 4x morgenmad og 2x frokost samt bus og rejseleder.
Entréer, drikkevarer og øvrige frokoster er for egen regning.
Der er mulighed for at stige på/af bussen i Roskilde og Ølby.
Sæt kryds på tilmeldingen, hvis du vil benytte en af disse muligheder.
Nederst på denne side er opsamlingsstederne defineret mere nøjagtigt både med tider og kort.
Betalingen trækkes over 3 gange i månederne januar, februar og marts.
De, der vil sove sammen, skal skrive det på tilmeldingen.
På tilmeldingen kan du også tilføje eventuelle venner, der ønskes med, såfremt der bliver plads.
Ekstra gæster må indbetale hele beløbet senest 31.jan.2017. Kontonummeret (alternativt indbetalingskort) fås hos kassereren.
Referat:
Det kneb med at få tilstrækkeligt med deltagere, så turen blev også udbudt til Personaleforeningens medlemmer, derved blev vi ialt 27 deltagere. Det var dog for lidt til egen bus, men i samarbejde med Ruben fra Klingenberg Busrejser fik vi en anden lille gruppe pensionister med, så rejsen kunne gennemføres.
Chaufføren blev John, som vi har haft stor fornøjelse af tidligere samt guiden Hanne. De klarede sammen opgaven meget fint med det, de nu var ansat til. Hanne var enorm flink til at informere os under hele turen. De sørgede også for kaffe og drikkevarer, som vi er vant til på vore lange udflugter.
Vi blev placeret i bussen efter vor tilmeldingsliste og derfor ikke vores sædvanlige kamp om pladserne. Der var dog mulighed for at flytte rundt efterfølgende.
Det samme gjaldt til middagen på hotellet. Seniorgruppen fra Hørsholm ville helst sidde samlet bagest i bussen og fik eget bord i restauranten.
Mener, at alle os fra GiroSenior, fra Personaleforeningen og fra Hørsholmgruppen var glade for hinandens selskab. Derfor kan det sagtens tænkes, at vi samarbejder med dem i fremtiden, så turene bliver gennemført bedst muligt.
Vejret var rigtig aprilsvejr med regn, hagl, frost, sne og lidt lune og sol. Ingen tordenvejr. Vi sagde bagefter, at vi havde haft "De Fire Årstider" på fire dage.
Guiden Hanne startede med at sige, at nu havde de jo forberedt turen, så det eneste vi skulle sørge for var godt vejr. Alle havde åbenbart ikke taget det helt alvorligt og glemt deres aftenbøn og der var ingen Mariehøns. Til sidst tog guiden over og havde kontaktet sine forbindelser ovenover alting og skaffet lidt sol.
Det kunne hun jo sagtens sige (smil), når det lige var blevet solskin.
Incl. morgensang og en lille een var stemningen god på hele turen.
Hotellet var helt okay med pæne værelser og nydelige omgivelser. Der var kæmpebrunch hver morgen. En særlig maskine gav en lille rund smørklat ned på ens tallerken ved tryk på en knap. Det var smart.
Synd at vi ikke kunne være ude i den flotte have med Karper i bassinet bagest i haven. Vore rygere fik mest ud af haven. De trodsede kulden og havde deres egen lille hyggegruppe. Jeg ved da fra ret pålidelig kilde, at askebægeret nåede at blive fyldt, så man måtte spørge, om det ikke kunne blive tømt. Og det blev det så.
Søndag den 23. april:
Bussen startede fra Hørsholm kl. 6.40 mod Sjælør, Roskilde og Ølby som planlagt. Kl. 08.50 kunne vi køre mod Jylland med 1/2 times ophold i Knudshoved (Nyborg). Her fik vi også tid til en lille genstand på foreningens regning med lidt godter til.
Det var tanken, at vi lige skulle en smut i Fleggaard, efter at vi havde passeret grænsen, men hold da op et mylder. Det var jo konfirmationstid, så vi blev hurtig enige om at køre videre mod Flensborg, hvor vi gik rundt for os selv og nogle fik lidt frokost et sted for egen regning.
Herefter videre igennem den lille by Kropp til vort Hotel Wikingerhof. Efter indkvartering mad kl. 18.00. Hver dag med 3 retters menu incl. egnsretter.
Mandag den 24. april:
Efter morgenmaden kørte vi mod Eiderdæmningen. Det blæste ret meget, men en del af os kom da op på det imponerende bygningsværk og fik set det oppefra.
Fortsatte derefter mod Friederichstadt - "Det lille Amsterdam". Det har været tilflyttere fra Holland, der engang har sat sit præg på området med sine mange fine bygninger og kanaler. Vi fik en guidet rundtur med dansktalende bådfører ved navnet Kaj. Fantastisk var han med sine ret morsomme replikker, nærmest som en komiker a la Dirch-typen. Efter endt sejltur blev der serveret stegt fisk på restauranten ved anløbsbroen. Hyggeligt sted med mange flotte vægdekorationer. Kaj´s hustru og dennes søster serverede for os. De var alle ansatte i rederiet.
Dagsturen endte i den maritime charmerende by Husum med rundtur på egen hånd.
Middag på hotellet kl. 19.00 og herefter bl.a. hygge i baren, gåtur eller hygge på værelserne, som man nu havde lyst til.
Tirsdag den 25. april:
Først gik turen mod Rendsborg, hvor vi bl.a. skulle se den unikke svævefærge, der krydser Kielerkanalen. Her blev vi jo lidt skuffede, da den var brudt sammen. Senere undersøgelse af een af deltagerne, Leif, viste, at det vil tage lang tid førend den kommer igang. Så må vi jo bare der ned igen.
Sluttede af med rundtur i Kiel på egen hånd.
Aftensmad kl. 19.00 og derefter hygge i baren eller hvad man nu havde lyst til.
Onsdag den 26. april:
Først til Slesvig by. Her enten rundt på egen hånd (shopping) eller rundt med guiden. Efter frokost skulle vi mødes ved havnen, hvor bussen holdt. Nogle blev i Slesvig. Andre valgte at køre med til Gottorp Slot og blive sat af der. Resten incl. guiden kørte videre til Dannevirke og travede rundt der på og mellem de gamle volde og beså museet.
På tilbageturen samlede vi de andre op. Kom hjem sidst på eftermiddagen, hvor vi så kunne gøre, hvad vi ville.
Nogle af os hyggede os på en café, hvor vi da endte med at være 9.
Alle mødtes til aftensmad kl. 19.00.
Efter aftensmaden var der mulighed for at blive i samme lokale, hvor man kunne få kaffe med een lille en til på vor regning samtidig med, at der var mulighed for at se/lære, hvordan man uploader/opdaterer billeder på vor hjemmeside og samtidig se billederne fra vore mange ture.
Torsdag den 27. april:
Efter morgenmaden var det tid til at få bagagen ned til bussen, hvor John placerede bagagen efter, hvor vi skulle af, og kl. 9 gik det hjemover med første stop hos Fleggaard, hvor vi fik noget tid til lidt indkøb.
Næste stop var så Christiansfeld, der jo er en del af verdens kulturarv. På rundtur her med guide til en special kirke, nemlig Brødrehusets kirke.
Og selvfølgelig var der mange, der lige besøgte Brødrehusets lille Honning-café, for at købe nogle honningekager med hjem.
Vi afsluttede vor tur med 2 retters menu og kaffe på Den gamle Grænsekro. Lige så godt som tidligere på anden tur. Så gik det hjemover til de forskellige afsætningssteder.
Om Brødrehuset:
Brødrehuset, Lindegade 34, blev opført i 1774 som en markant toetagers bygning med en symmetrisk facade og med en meget enkel udsmykning. Her boede de ugifte brødre i Brødremenigheden. Brødrehuset var også rammen om mange værksteder og småindustrier, bl.a. garveri, snedkeri og bageri. Brødrehuset består af to sammenbyggede bygninger: lille og store Brødrehus. Efter en brand i 1986 blev huset genopført.
Brødrehusets arkitektoniske særkende
Hele bygningskomplekset omfatter en toetagers tilbygning mod vest, samt mindre bagbygninger i en etage mod syd og øst. Alle bygninger er opført i gule flensborgsten med undtagelse af det lange baghus mod syd, der er opført i røde mursten. Sidebygning er blevet brugt til snedkerværksted og bageri. Det lange baghus mod syd til værksteder og mod øst den oprindelige staldbygning. Ligesom Søstre huset har Brødrehuset en gårdrum med fontæne. På grund af de lave bag- og sidehuse mod to af siderne opleves gårdarealet, i tæt tilknytning til bebyggelsens stueetage, meget behagelig at opholde sig i. Gården er belagt med brosten og har i midten beplantning med græsareal og træer. Bagved baghusene mod syd er resterne af den oprindelige have.
Køge og Stevns
Tirsdag den 20. juni 2017 kl. 10.00
Afgang fra Sjælør Station kl. 10.00.Mødetid senest kl. 09.45
Det er muligt at møde direkte ved Kjøge Miniby, mødetid her er senest kl. 10.45.
Dagens sightseeing er atter med Dania Turist. Vi kører først til Kjøge Miniby, entréen er inkluderet. Her får vi en guidet omvisning, den starter kl. 11.
Derefter går turen langs vandet ud på Stevns frem til Restaurant Højeruplund, her spiser vi middag.
Bagefter er der mulighed for en lille tur på Klinten, i kirken eller det lokale museum. Vi slutter med eftermiddagskaffen på Højeruplund.
Forventet hjemkomst ca. kl. 17.
Referat:
Vi startede fra Sjælør Station kl. 10.00 med Dania Turist. Vi var lige omkring 60 forventningsfulde til turen.
Et par stykker var kommet op i forkert bus og måtte tage en taxa til Kjøge Miniby. Der var mange busser på Sjælør den morgen. HK skulle også have medlemstur.
Kl. 11 blev vi delt i hold og guidet rundt. Først i værkstederne, hvor de frivillige bygger husene i forholdet 1:10.
Bagefter rundt i minibyen, hvor der er ca. 532 bygninger (dec. 2016) Man ønsker at komme op på omkring 1000 bygninger. Husene er tro kopi af de huse, der lå i Køge By fra årene omkring 1865. Mange af husene kan stadig ses og genkendes. Alt materiale er hjemmelavet. Der findes også modelskibe i havnen fra den tid. Nogle bygninger og modelskib er brugt til filmoptagelser. Bl.a. er der fra Matador Agnes' hus med cykel i gården.
Fra kirken kan man høre orgelmusik. Vi så nogle af de frivillige inde og ude. Husene skal jo også vedligeholdes.
Herefter gik turen til Stevns, hvor vi spiste 2 retter mad, flæskesteg og citronfromage, begge dele rigtig gode og 1 genstand på Traktørstedet Højeruplund.
Bagefter var det frit at gå en tur i det skønne område og bl.a. se ud over Klinten, Den gl. kirke, hvor noget af bygningen er skredet i vandet og nye kirke, Minde-lunden og Fiskerhuset.
Vejret var med os, så vi kunne ved 15-tiden nyde kaffen og wienerbrød i traktørstedets store udeareal.
Kl. 16 var det slut og vi kørte mod Sjælør.
Cisternerne
Onsdag den 23. august 2017 kl. 10.45.
Vi mødes i Søndermarken på græsplænen ved Cisternerne (overfor Frederiksberg slot).
Busserne 6A, 8A og 26 har stop ved krydset Roskildevej/Pile Allé/Valby Langgade, og bus nr. 4A samt 171E i krydset Sønder Fasanvej/Roskildevej.
Nede i cisternerne bliver vi guidet rundt i udstillingen af den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi's værker. Han arbejder med jordens detaljer og naturvidenskabelige fænomener.
Bagefter går vi til Hansens Gamle Familiehave i Pile Alle (ca.10 min. gang). Kl.13 vil der blive serveret en platte, inkl. en genstand.
Herefter eftermiddagskaffe med kringle.
NB. De personer, der ikke ønsker at deltage i udstillingen, kan tage direkte til Hansens have, hvor de kan få serveret en forfriskning inden frokosten, mellem 12.15 og 12.45, afkryds venligst nederst.
Arrangementet forventes sluttet ca. kl. 16.30.
Anfør ved tilmelding, hvis du først kommer til spisningen: "Spisning uden udstilling"
Referat:
55 medlemmer havde meldt sig tll turen, hvoraf 12 medlemmer kun deltog i spisningen.
Vi mødtes i Søndermarken på græsplænen udenfor Cisternerne. Kl. 11.00 kom vores guide, som fortalte om den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi og udstillingen "The Water". Derefter går turen på en vandring af underjordisk hav af lys og mørke, dagslyset vil trænge ind, og planter vil gro i det særlige CO2- mættede klima.
Det var ikke alle, der fandt udstillingen lige interessant.
Oppe i lyset igen sættes kursen mod Hansens Gamle Familie Have, hvor vi mødes med de medlemmer, der ikke var med i Cisternerne.
Nu skal vi nyde en dejlig platte og en kold genstand. Efter spisningen får vi eftermiddags kaffe med kringle.
Som altid er betjening og maden helt i top.
Kalundborg
Tirsdag den 19. september 2017 kl. 09.00
Bussen afgår fra Ingerslevsgade ved DGI-Byen kl. 09.00. (Mødetid senest kl. 08.45)
Opsamlingssted i Roskilde v. Sygehuset i Ny Østergade, mødetid her senest kl. 09.30
Vi kører til Kalundborg, hvor vi får en guidet omvisning i den fem-tårnede domkirke.
Efter kirkebesøget kører vi til Gisseløre, her serveres både frokost og eftermiddagskaffe og der er mulighed for en lille spadseretur i området.
Forventet hjemkomst ved DGI-Byen ca. kl. 16.30.
Referat:
Vi startede fra DGI-byen/Ingerslevgade med Dania-turist. Kl. 9.02 kørte vi mod Roskilde, hvor vi omkring kl. 9.40 samlede 12 op. I alt var vi blevet 58 deltagere. 3 morgenafbud og én dukkede ikke op.
Kl. 10.45 ankom vi til Kalundborg bytorv, hvor vi skulle gå en lille tur op til kirken, hvor guiden ventede os. Guiden gav os et godt indblik i kirkens historie. Kirken knejser med sine 5 tætsiddende tårne op mod himlen og kan ses på lang afstand. Esbern Snare opførte omkring 1170 en borg - Kalundborg. Efter hans død i 1204 overtog datteren Ingeborg byen, hvor hun residerede med sin mand Peter Strangesen.
Vor Frue Kirke er ikke en domkirke. Efter stilen at dømme er den bygget af de nye ejere i 1200-årenes første tredjedel.
Den 7/9-1827 styrtede midtertårnet sammen. Først i 1867-71 genrejstes tårnet samtidig med restaurering af hele kirken. Senere igen restaureret i 1917-21.
Enorm flot altertavle udført i 1650 af billedskærer Lorentz Jørgensen, Holbæk, og hvis staffering i brogede farver er fra 1701. I det hele taget virker kirkens indre overraskende lille med det næsten katedrallignende ydre.
Gulvet før sammenstyrtningen var fortrinsvis gravtavler, som først blev sat op i kirken, men nu ligger udenfor. Døbefonten er af granit og fra kirkens opførelsestid. Vi betalte for guiden ved at give et bidrag til kirkebøssen.
Efter grundig gennemgang af kirken gik vi lidt over 12 udenfor og beså de mange gamle gravtavler. Og lidt efter ned mod torvet igen for at køre mod Gisseløre, hvor Restaurant Gisseløre er beliggende Radiovej 2 lige ved fjorden og de gamle radiomaster, der stadig skulle være i brug.
Vi ankom 12.45 og fik krebinetter med grønsagsstuvning og kartofler. Som dessert flot dekoreret islagkage. Også kaffe og hjemmebagt kringle.
God betjening og god mad. Kan anbefales (får ikke henvisningsprovision).
Der blev som sædvanligt hygget og snakket med gode gamle kolleger. Der var også lige mulighed for at stække benene og nyde den flotte udsigt i det gode vejr, dog lidt køligt.
Tiden var lidt presset, idet det jo tog lidt tid at returnere til DGI-byen over Roskilde, så 14.45 var der afgang. Vi sluttede som annonceret 16.30.
Julemarked på Gavnø Slot
Lørdag den 4. november 2017 kl. 09.00.
Bussen afgår fra Sjælør St. kl. 09.00. (Mødetid senest kl. 08.45)
Opsamlingssted Ølby St. v. DSB kiosken, afgang 09.30, mødetid her senest kl. 09.15
Vi tilbringer ca 5 timer på Gavnø.
Vi bruger noget af tiden på både frokost og eftermiddagskaffe, men der skulle stadig være god tid til at bese julemarkedet, der efter sigende er Danmarks største.
Spisningen foregår i Karetmagerens hus.
Forventet hjemkomst på Sjælør ca. kl. 17.30.
Referat:
Der var tilmeldt 72 til turen.
Det var længe siden, vi havde været så mange. Vi havde bestilt en to dækker bus, men er klar over, at det ikke er så godt. Så fremover må vi hellere bestille to mindre busser. Prisforskellen er ikke så stor.
Vi startede på Sjælør Station kl. 9 og fortsatte til Ølby, hvor de sidste blev samlet op. Så kørte vi mod Gavnø Slot, og jo nærmere vi kom jo større køer af biler.
Med 1/2 times forsinkelse nåede vi frem til julemarkedet, så vi måtte rykke spisningen i Karetmagerens Hus.
Julemarkedet var stort og flot, men på grund af mange mennesker var det svært at komme rundt.
Trods alt en hyggelig dag med god mad og et gensyn og hyggesnak med forhenværende kollegaer.
Julefrokost med julehygge
Fredag den 1. december 2017 kl. 13.00
Julearrangementet foregår i Tårnby Bowlinghals restaurant, Astridsvej 70, tæt på Tårnby Torv.
Bus linie 350 S, 30 og 36 samt Øresundstoget har stop/station ved Tårnby/Tårnby Torv.
Der er inkluderet 2 øl eller vand og 2 snapse.
Referat:
Der var tilmeldt 122 til årets julefrokost.
Der blev omdelt et par muntre julesange, så vi fik lidt fællessang undervejs.